Bæredygtighed / CSR

Vi tror på holdbarhed, bl.a. fordi:
”CO2 fra produktionen kunne falde med 44%,
hvis alt tøj blev brugt dobbelt så meget.”
- Forbrugerrådet Tænk

Derfor arbejder vi hele tiden på at skabe enkle, slidstærke og tidløse produkter.

SÅDAN TÆNKER VI
Holdning

Vi tror selvfølgelig på recirkulering og på tanken om at gøre noget godt for klimaet. Men lige nu mener vi ikke, at f.eks genanvendt plastik fra flasker hører hjemme i din T-shirt. For plastik, der er udviklet til fødevarebrug skal tilbage og bruges i den flaskeindustri, den er skabt til.

Desværre er der gået inflation i begreber som genanvendelse og recirkulering som godt salgsværktøj.

Derfor er nyproduktion af miljøbelastende plastik også støt stigende, da væsentlige andele af flaskeproducenternes råmateriale - de genanvendte flasker - nu efterstræbes og forbruges af tekstilindustrien og mange andre brancher.

Vi ”køber” os heller ikke til gode markedsføringshistorier ved f.eks. at plante træer i Sydamerika, blot for at kunne lukke endnu mere CO2 ud - og samtidig sløre de relle problemer med greenwashing og vildledende markedsføring.

Men vi tilhører en tekstilindustri, der sætter tunge miljømæssige aftryk. Og derfor erkender vi vores ansvar for hele tiden at tage de reelle brancheudfordringer op og udnytte klodens knappe ressourcer bedst muligt.

Kort sagt: få mest ud af mindst i vores processer, produktion og produkt. Og at skabe produkter lavet til at blive brugt igen, igen og igen.

Mere holdning:
Er du rigtig klog
Køb billigt - betal dyrt

SÅDAN GØR VI
Handling

Konsekvensen af vores holdninger er konstant fokus på holdbarhed. Vi laver ikke kortvarig fashion, men arbejder hele tiden på at forbedre tøjets levetid og funktion. Vi udvikler færre produkter med større fleksibilitet ud fra devisen: køb mindre og få mere. Og vi tror på enkeltheden og den håndværksmæssige kvalitet i at gøre det hele selv. 

At have det hele lige i nærheden, er den altoverskyggende forudsætning for løbende at kunne udvikle - teste - rette til - kvalitetssikre - og kun lave netop dét, kunderne helt aktuelt efterspørgser lige nu: 

• Vi har vores egne systuer i Litauen, hvor arbejdsglade og kvalitetsbevidste syersker kører små, fleksible produktserier, så vi undgår overproduktion og spild.

• Vi har betroede og fleksible leverandører af vores metervarer indenfor EU. 

• Vi indfarver skånsomt og strikker i Danmark, når det er muligt. 

• Vi har nærlager af reservedele, så tøjet kan repareres, når sliddet melder sig.