Pro-atlet anbefaler:

10 produkter til løb, cykling og restitution i vinterhalvåret

JESPER RIIS' GUIDE TIL TRÆNING I VINTERHALVÅRET

Hvad skal du tænke over, når du vælger outfittet til løbeturen en regnvejrsdag eller cykelturen en kold og mørk eftermiddag?

Professionel triatlet, Jesper Riis, giver dig her de bedste tips og tricks til at sammensætte det perfekte løbe- og cykeloutfit til efterår- og vintersæsonen.

Løbeture er unikke på denne tid af året

Der er intet som at løbe en frisk efterårsmorgen og indånde den kølige luft i lungerne, hvor du hverken fryser eller har det for varmt. Derfor er din påklædning afgørende for, om du får en god eller dårlig løbetur. 

På overkroppen er du fantastisk beskyttet mod vejret med et mellemlag og en løbejakke. Jeg vil selv anbefale en Merino som mellemlag og enten S1 eller S2 Run Jacket som yderste lag alt efter hvor meget elasticitet, du ønsker fra jakken. Kombinér det med et par tights, og du er good-to-go. 

Er der rigtigt koldt, kan du overveje nogle lidt tykkere tights. Her er S3 Long Tights fra FUSION anbefalelsesværdige, da de beskytter ekstra godt mod vind og vand - og holder dig ekstra varm.

Kombinér de rigtige lag på cykelturen

Små ting kan gøre en kæmpe forskel på efterårets cykelture. En lille ting som at kombinere de korrekte lag giver overkroppen den beskyttelse, du har brug for, på de lange træningsture, hvor vejret kan skifte utrolig meget. 

Den perfekte kombination er i mine øjne tre lag med et baselayer, en langærmet jersey og en vindvest, så er du dækket godt ind i et stort vejrspænd. 

Som det inderste lag foretrækker jeg torso eller en merino-uld. Ovenpå er jeg vild med den varme cykeljersey, der er lidt varmere end den almindelige jersey og behagelig at kombinere med en vindvest.

Fuldend sættet med et par cykelbibs og løse leg warmers, så er du komfortabel og varm på alle ture i sadlen på denne årstid.

Afslapning på et helt nyt niveau

At forbedre sig kræver mere end hård træning. Det er lige så afgørende at give kroppen optimale betingelser for at restituere mellem træningspas. Det handler om alt fra at indtage en sund og varieret kost til at have den rette påklædning på, som kroppen kan slappe af i. 

Mit bud på det mest uundværlige i en sportsmand og -kvindes garderobe er et par Recharge Pants. De kan bruges til stort set alt - job, fritid, let træning og afslapning derhjemme, og udover at være ultra lette og komfortable er designet lækkert og stilet, så det ikke bare ligner et normalt sæt joggingbukser, som man kender det.

Kombinér bukserne med en t-shirt, hoodie eller en jakke efter, om du skal være inde eller ude, så har du et lækkert sæt til at slappe af i. Det er faktisk så lækkert, at du nogle gange har lyst til at blive i det hele dagen.