Træning under graviditet

Træning under graviditet
Hold din krop stærk igennem graviditeten.
Uge 1-12
I starten af graviditeten kan træthed og kvalme godt ødelægge motivationen for at få trænet. Det betyder dog ikke, at du ikke kan eller må træne. Tværtimod er træning altid godt for dig, gravid eller ej. Du kan blot skrue op og ned for træningen alt efter, hvordan dit energiniveau er. 
Føler du dig fint tilpas, kan du i denne periode lave stort set den samme træning, som du plejer. Men pas på ikke at overanstrenge dig, og det er nok heller ikke lige nu, du skal sætte ny pr. 
Træningen må gerne være let tilgængelig og lige til. Derfor er øvelserne tilpasset, så du nemt kan lave dem derhjemme.
Træningsprogram et par gange eller tre om ugen: 
6 runder med:
10 Push ups
10 Squats m. kg
10 Sit ups
10 Swings
10 Burpees
Behageligt tøjvalg i perioden: Fusion Womens C3 training tights samt Womens Traning Top
Uge 13-21
Denne periode kaldes også den gyldne periode, da mange oplever at kvalme og træthed aftager her. Derfor får du sikkert også overskuddet og lysten til træningen tilbage igen. Maven kan måske begynde at være en smule i vejen, eller der kan dukke andre mindre gener op - f.eks. delte mavemuskler. Derfor er øvelserne tilpasset/skaleret til denne periode. Form og graviditet er naturligvis individuel, så det handler om at lytte til kroppens signaler og finde sit eget niveau. 
Træningsprogram et par gange eller tre om ugen: 
6 runder:
10 Push ups /skaleret 
10 Squats m. kg
10 hip rotation
10 Swings
10 Burpees /skaleret 
Behageligt tøjvalg i perioden: Fusion Pure Yoga Tights samt C3 T-shirt
Uge 22-37
Nu vil maven være fysisk i vejen og også en del tungere. Men det betyder ikke, at træningen skal lægges på hylden. Forsæt endelig et par gange om ugen med nedenstående øvelser. Og kom du aldrig i gang med træningen, så er det faktisk ikke for sent at starte op. Bare tag lidt færre gentagelser, fuldstændig ligesom, hvis du skulle starte op på træning for første gang - gravid eller ej. Husk at mærke efter. Hvis noget gør ondt, så stop eller udskift øvelsen med en anden. 
¶ Instruktionsfilm undervejs ¶
Træningsprogram et par gange eller tre om ugen: 
6 runder:
10 Push ups /skaleret 
10 Squats 
10 Rotation til hver side
10 Swings 
10 Burpees /skaleret 
Behageligt tøjvalg i perioden: Fusion C3 long tights (fordi de sidder under maven, hvilket jeg synes er mest behageligt) samt Womens top eller Womens Training Top

Opret kommentar

Vi gør opmærksom på at kommentarer skal godkendes inden de publiseres.