Opfølgning på La Marmotte 2017

Opfølgning på La Marmotte 2017

Vi lavede i sidste uge en tøjguide til den store Grand Fondo La Marmotte, da vejrudsigten mildest talt var noget tricky. Fusions udsendte deltog i arrangementet og med regnvejr i dagene op til var der en noget spændt stemning på Alpe d’Huez, da det var svært at vurdere tøjvalget, men jeg vil her beskrive hvilket setup, jeg endte med på udfordringen med så store temperaturudsving.

Der er to parametre, som er næsten lige så vigtig, som at have trænet ordentligt op til en sådan udfordring og det er kroppens evne til at håndtere ernæring og at kroppen ikke skal bruge unødig energi på at holde sig varm eller kold på grund af vejret.

Jeg valgte et race-setup, der bestod af strømper, korte bibs, svedundertrøje, kort jersey og så SLi jakken. Jeg valgte SLi-jakken i stedet for et setup med løse ærmer og vindvest fordi jeg forventede at jeg ville spare tid ved ikke både at skulle have ærmer og vindvest af og på men også fordi jeg forventede at jakken ville give bedre beskyttelse.

Hertil Morgan Blue varmecreme på benene.

Om morgenen da vi skulle køre ned fra Alpe d’Huez kl 6 var der ret koldt, så jeg garderede mig med et par løse ben, en ekstra vindvest uden på det andet tøj, samt en neck gaiter. Disse ting blev afleveret til en kontaktperson i bunden og så var jeg ellers klar til race.

Starten

Ved starten var der forholdsvist køligt og jeg startede ud med SLi jakken hen til foden af Glandon, hvorefter varmen bredte sig i kroppen i mens stigningen tog mere og mere fat. Den blev kørt kontrolleret og jakken blev pakket sammen i baglommen. Der blev koldere og koldere, imens jeg kom nærmere toppen, men først på toppen tog jeg SLi-jakken på igen og var derefter klar til den kolde nedkørsel i tåge og med halvvåde veje.

I bunden af nedkørslen gjorde jeg et kort stop og foldede jakken sammen i baglommen endnu engang, imens jeg begav mig hen imod Telegraphe og Galibier. I dalen og på vej op af Telegraphe var vejret fint og det passede perfekt med kort/kort. Nærmere mod toppen af Galibier blev kulden mere udtalt, men det er også klart, når man bevæger sig i 2600 meters højde. På toppen blev SLi-jakken igen taget i brug og dermed var jeg klar til den lange nedkørsel mod Bourg d'Oisans, som er foden af Alpe d’Huez.

Nærmere som vi kom mod dalen, blev der varmere og varmere og jeg lynede jakken op imens jeg var placeret i en god gruppe med høj fart. Det var første gang, at jeg har kørt med SLi-jakken åben, men de meget tætsiddende aerodynamiske ærmer og stoffet over ryggen gjorde, at jeg ikke følte jeg havde unødig vindmodstand.

Ved sidste depot blev jakken igen placeret i baglommen og nu var jeg klar til opstigningen og solen tittede frem. Alpe d’Huez blev kørt og kort/kort og der var lige pludselig så varmt at en mand i et af hårnålesvingene blev meget populær da han rakte mig et glas vand som jeg kunne hælde ud over mig selv. Dejligt forfriskende på en dag med kæmpe temperaturudsving.

Det var en test i ekstreme forhold af jakken, som er bygget til at håndtere et meget stort temperaturudsving fra hele 0 grader til 20 grader og det specielle 3-lags laminat gør, at den er både åndbar og vandtæt. Derved oplevede jeg på intet tidspunkt at have kold og våd overkrop på trods af sved på opkørslerne og de kolde nedkørsler. Dette på grund af at jakken transporterer fugten til ydersiden.

2 SLi jakker i top 7

Jeg var glad for dette setup og jeg manglede ikke varme, og jeg kunne også se, at jeg ikke var den eneste der var glad for dette setup, for med både Magnus Bak Klaris og Thomas Bundgaard (age-group winner) i top 7, må man også sige, at de har ydet optimalt under forholdene.

Ydermere har vi modtaget følgende besked fra en glad kunde, der hedder Flemming og som kørte på 7 timer og 39 min.: “Jeg må sige, at jeg er imponeret over hvor meget jakken kan i forhold til hvor lidt den fylder”.

Håber du har haft en god oplevelse og er klar til flere udfordringer.

Kommentér