Ny fantomtid til Bækkegård i Dubai 70.3

Ny fantomtid til Bækkegård i Dubai 70.3

Daniel Bækkegård åbnede sæsonen som lyn og torden med den 3. hurtigste 70.3 tid nogensinde. Selv tøver han ikke med at kalde lørdagens race for - “karrierens hidtil bedste på middel-distancen”.


Lørdag morgen dansk tid var FUSIONS superstjerne Daniel Bækkegård tilbage som forsvarende mester i Ironman 70.3 Dubai, sæsonen første store styrkeprøve. Feltet var betydeligt stærkere i forhold til 2021 udgaven, med den olympiske mester Kristian Blummenfelt og WTCS vice-verdensmesteren Marten van Riel som de umiddelbart farligste konkurrenter.

Bækkegård var klar fra første pistolskud og fulgte med de hurtigste svømmere Van Riel og Salvisberg i et voldsomt opskruet “suicide pace”. 

Når selv en topsvømmer som Daniel er presset i vandet, så kan man næsten gætte hvor modbydeligt stærkt det går. Rent taktisk var det dog essentielt at gå ud af komfortzonen for at ryste favoritten Blummenfelt i hans svageste disciplin. Den hårde svømning gav heldigvis den ønskede effekt, og nordmanden var sat med et helt minut da Bækkegård-gruppen løb ind i skiftezonen. 

Med en iskold satsning, fyrede Daniel op under kedlerne på cyklen fra start, for at undgå at trække kort-distance specialisterne med rundt på et såkaldt “free ride”. Heldigvis var kun Marten Van Riel i stand til at køre kontra på det aggressive udlæg, og allerede efter 15-20 km var konkurrencen reduceret til en dansk/belgisk duel. Der var bekymrede miner at spore, da Bækkegård trak lidt på det ene ben på vej ud på det afsluttende løb - senere kunne hovedpersonen berette om en begyndende krampe i ballemuskulaturen, som i et panisk øjeblik truede med at spolere en hidtil perfekt dag på kontoret. Man kan næsten tænke sig til hvor ondt det må gøre, når man har cyklet 90 km med et snit på 47,4 Km/t!! Til alt held var Bækkegård fit nok til at løbe hjem i imponerende 1.09.30 - desværre ikke hurtig nok til at fange en flyvende Van Riel. 

Det var dog en yderst tilfreds Daniel Bækkegård der gjorde status efter racet, der var en vigtig formtest op til Ironman World Championship St. George i Maj:“Både taktisk og rent fysisk blev der præsteret på et meget højt niveau, formentlig det bedste jeg har præsteret på distancen”, udtaler Bækkegård få timer efter at have krydset målstregen. Her bør læseren bemærke, at atleten bag udsagnet har en 70.3 VM Bronzemedalje at sammenligne med!!

Man bør altid være forsigtig med at sammenholde tider, men når de bedste i verden nærmer sig officielle eller uofficielle verdensrekorder, så vil interessen uundgåeligt være til stede. Ved lørdagens race i Dubai, forbedrede Daniel sin egen bedste tid fra 3.29.15 (70.3 Bahrain 2019) til nu 3.27.54. Det er en fænomenal hurtig tid der kun er overgået af Marten Van Riel (3.26.06) og Blummenfelts uofficielle verdensrekord 3.25.20 (70.3 Bahrain 2019). 

Mens vi lader disse supertider synke ind, kan vi ikke glæde os for meget over at sæsonen er kun lige begyndt..       

Kommentér