Florian Angert flyvende i spansk sæsondebut!

Florian Angert flyvende i spansk sæsondebut!

Præcis som Manfred Von Richthofen (Den Røde Baron), var FUSIONS tyske stjerne Florian Angert flyvende i Ironman 70.3 Lanzarote - hans første race i sæsonen!


Et ualmindeligt bredt PRO felt på 45 mand blev sendt afsted lørdag morgen på en hård mission - 70.3 Lanzarote, notorisk berygtet for masser af vind og kuperet terræn - dog i en marginalt mere “soft” 2022 udgave, takket være et par markante ruteændringer.


Set i bagklogskabens lys kunne man have nøjes med at følge racet online i knap 22 min. og ikke bruge hele lørdag formiddag på at få spændingen om podiet udløst. De 3 hurtigste havde nemlig allerede revet sig løs efter svømningen, og det med Florian Angert i en sikker 2. position, lige i hælene på 70.3 specialisten Kyle Smith fra New Zealand. 

Præcis som det var tilfældet i 70.3 Elsinore (Helsingør) 2021, smækkede Kyle Smith straks gashåndtaget i bund og skabte et gab på ca. 1 min. i løbet af de første 20 km ned til Florian, der pacede mere konservativt i 3. position. 

Halvvejs på cyklen begyndte det at se en smule kritisk ud, da Florian havde knap 2 min. til fronten som nr. 4. Efter racet erkendte han da også, at de tabte minutter primært skyldtes regulær frygt på de halsbrækkende nedkørsler og ikke manglende fitness på cyklen. Men better safe than sorry, som man siger.

I T2 skiftezonen havde en gruppe på 6 mand samlet sig inden for 1 min. og 40 sekunder - 3 franskmænd, 1 “Kiwi” og 2 tyskere, idet brølstærke Boris Stein havde formået at køre sig op til Florian ca. 10 km inden det afsluttende løb. 

Ved den første mellemtid på løbet så det ikke super lovende ud for Florian på 5. pladsen, omgivet af hele 3 franske kort-distance specialister, for hvem 

pace 3.30 pr. km regnes for jogging…

 Ved 10 km lignede det fortsat mission impossible, med podiet “far up the road”. Florian fortsatte dog ufortrødent og cruisede afsted i 3.30 tempo og med stor tålmodighed fik han efterhånden konsolideret sig på 4. pladsen.

 Det store drama opstod på de sidste 6 km, hvor løbets 3. plads, franske Clement Mignon, fik en regning pr. efterkrav for at lege sidevogn på den Newzealandske motorcykel Kyle Smith - en regning han ikke kunne betale! “Wheels Came off the Wagon” som det populært hedder, når trætte ben føles som budding. Florian rykkede sikkert forbi og løb i mål på en stensikker 3. plads, med én af sine bedste afslutninger til dato - 1.12.35 og 5. hurtigste løb af alle, som den mest udprægede langdistance atlet blandt de bedste på dagen. 


Objektivt set er det et fantastisk resultat samt formtest for Florian, der ser ud til virkelig at have rykket sit løbeniveau hen over vinteren og pacer konkurrencen til UG kryds og slange. Dagens vinder, den 25 årige franskmand Léo Bergère, er måske ukendt for mange Ironman-fans, men han er en vaskeægte superstjerne på kort-distance. På World Triathlon ranglisten ligger han aktuelt nr. 1, og sidste år vandt han bronze i VM finalen (WTCS Edmonton). Med kroppen fuldstændig tunet ind på Ironman World Championship St. George, er det ganske imponerende at Florian smider under 2 min til lynhurtige Léo Bergère. Både på selve løbet og i det samlede resultat.        

Kommentér