Brandvarme atleter trodser massiv koldfront

Brandvarme atleter trodser massiv koldfront

Vejret fik en uventet hovedrolle i flere af weekendens vigtigste konkurrencer, bla.  Challenge Salou og ETU CUP Melilla, der i begge tilfælde måtte afvikles som duathlon pga. de lave temperaturer. Den pludselige omstilling forhindrede dog ikke Emil Holm og Alberte Kjær i at levere internationale topresultater:


 I Challenge Salou var der stor ærgrelse over den aflyste svømning, som bla. betød at superstjernen Vincent Luis trak sig fra konkurrencen. For den neutrale tilskuer og fan var der dog masser af dramatik og gode TV-billeder.

Således kom Emil Holm hurtigt i fokus på første løbetur, hvor den høje dansker var meget synlig i frontgruppen, som ramte skiftezonen med en gns. pace lige omkring 3.00 for de 4 km. For Emil var det en mærkelig fornemmelse pludselig at være i front uden nogen erfaring med power og pace i non-draft konkurrencer:


“Jeg førte ud til 6-7 km og tænkte faktisk det var ret nemt, men så kom Mignon flyvende i et lidt højere tempo.. Hele cyklingen blev kørt meget over hvad jeg havde estimeret af puls og watt på forhånd. Jeg synes ikke Marshalls på ruten var hårde nok til at adskille rytterne, så der blev kørt meget ujævnt, vekslende mellem 280 watt eller 400 watt hele vejen”. 


 Helt som ventet kunne Emil med sin begrænsede TT-erfaring, ikke stille noget op da bl.a Robert Kallin og Kristian Høgenhaug kom blæsende på 2. runde og kørte væk fra hele feltet. Emil nåede T2 som nr. 4 og følte sig enormt godt løbende de første 5 km. Flankeret af U23 verdensmester Roberto Sanchez og den østrigske superløber Thomas Steger, virkede podiet dog noget urealistisk. Situationen blev ikke bedre, da Emil herefter blev ramt af sidestik, som Sanchez udnyttede til at skabe momentum. Ved blot at fokusere på at følge sin østrigske konkurrent, lykkedes det Emil at opbygge kræfter nok til den hektiske afslutning:


“Han (Steger red.) er faktisk rykket lidt fra med 1 km til mål (3-4 sekunder)... så får jeg hentet ham igen med 400 m tilbage og det går lidt i stå… Han prøver at rykke på mig og jeg rykker så kontra endnu hårdere, det dør han af”.Med sin utrolig flotte og veldisponerede finish, slutter Emil på 3. pladsen, kun 6 sekunder efter Sanchez og knap 50 sekunder efter dagens vinder Kristian Høgenhaug. 


I Melilla deltog Alberte Kjær i årets første ETU Cup, der også blev afviklet som duathlon. For den danske rekordholder på 3.000 m var dog ikke nogen ulempe, selvom hun havde foretrukket en triathlon konkurrence:


“Jeg var ærgerlig over det blev ændret til en duathlon, da jeg lære utrolig meget for hvert race jeg kører. Når det er sagt, så er jeg glad for at jeg turde lægge hårdt fra land og dermed give den maks gas fra start.”


Alberte gjorde følgeskab med med den franske stjerne-duo Cassandre Beaugrand og Leonie Periault, som rystede de fleste konkurrenter på plads, allerede på første løbetur. Den dansk-franske trio skabte yderligere afstand på cyklen, men på de afsluttende 5 km var der desværre ikke helt kræfter til at kæmpe med om 1. og 2. pladsen: 


 “Første race er altid lidt af et wakeup call for kroppen, så er virkelig glad for, hvordan det gik, selvom det selvfølgelig var en hård dag på kontoret. Medaljer hænger ikke på træerne, så jeg er utrolig glad for denne”.


Med sidste års World Cup sejr i Huatulco og U23 VM Sølv i Edmonton, begynder 2022 sæsonen altså særdeles positiv for Alberte, med endnu en podieplacering.

Kommentér