Svøm Smart: Træningsprogrammer i samarbejde med Dansk Svømmeunion

Et unikt samarbejde mellem Club Fusion og Dansk Svømmeunion har muliggjort skræddersyede, detaljerede træningsprogrammer på forskellige svømmeniveauer. Programmerne er udviklede til bassintræning og målsætning for de 3 distancer 1000m – 2000 m – 4000 m og specielt fokuserede på ”Triathlon” og ”Åbent vand” svømning.

Mangler du inspiration, sikker styring af svømmetræningen eller bare ”krydderier” i din træning, så er der serveret til fri afbenyttelse.

Hvert niveau er bygget op på et 16 ugers træningsforløb med 2 – 3 træningsprogrammer per uge.

Der er muligt at kombinere niveauer. Er du f.eks. relativ ny i vandet og gerne vil være klar til en 3800 m næste år, har du 3 x 16 ugers træning serveret. Er du mere rutineret og har et halvt år til det samme mål, kan du bruge den anden halvdel af 2000 m niveau programmerne og derefter følge op med 4000 m niveau programmer. Har du kun 12 uger til, at du vil være i form, har du sikkert allerede en god svømmebasis og kan så bruge de sidste 12 ugers programmer for at ramme formtoppen på det rigtige tidspunkt.

Husk også at give plads til ren ”Åbent vand” svømning ud over bassintræningen. Den kan svømmes parallelt eller i forlængelse af 16 ugers modulet.

Træner du normalt i klub med faste programmer, kan du plukke enkelte programmer ud, når du træner selv og gerne vil have inspiration til noget nyt. Vælg programmer efter hvor langt du er fra den periode, du skal være i form. Altså er der 10 uger til formtop, går du 10 uger tilbage i 16 ugersprogrammerne og vælger derfra. Det vil sikre, at du er på ret niveau i træningen.

 

Grundprincipper i programmerne:

I store træk er der kun to muligheder for træningsbelastninger kvantitet og kvalitet. Programmerne er udviklede, så der er et modulerende samspil mellem mængde og fart i en progressiv udvikling. 

Hvert træningspas er unikt og svømmes kun en gang. Du vil altså møde noget nyt, hver gang du er i vandet, hvilket vil opleves som motiverende spændende træning.

Der er forskellige moduler i hver program:

Teknik – for optimering af fart og energi

Aerobt (kondi) – for udholdenhed til lange distancer

Anaerobt (mælkesyretræning) – for at klare spidsbelastninger ved f.eks. start, vind, bølger, rundt om afmærkninger etc.

Læs vejledningen: ”Grundprincipper for træning” for en mere detaljeret beskrivelse.

Læs også; ”Ordliste/trænings- og teknikbetegnelser”. Ethvert træningsmiljø har sit eget ”sprog”, så for ikke at gå forkert, så tag en kik på ordlisten.

 

Den progressive udvikling i programmerne vil optimere din udvikling. Du ”fæstner” ikke i en ”komfort zone”, hvor du træner uden særlig udvikling. 

Garanti!

Garanti! Man kan naturligvis ikke give 100 % garanti på, at det bare vil fungere, men har du mulighed for at følge programmerne rimeligt, så er der næsten fuld garanti for optimalt resultat.

Er du af en eller anden grund forhindret i at følge programmerne til punkt og prikke, er der ikke nogen panik i det. Men jo mere du får svømmet af det, jo større er chancen for et godt resultat.

Træningen kan svømmes individuelt, men størst chance for et godt resultat er at træne sammen med andre med omtrent samme målsætning og niveau. En træner til hjælp og støtte på kanten, plads i bassinet og et godt træningsmiljø vil også optimere udviklingen. 

 

Link til programmerne:

http://www.svoem.org/Discipliner/Aabent-vand/Start2crawl-inspiration/Traeningsprogrammer/

 

  

LÆR AT SVØMME 1000 METER

Er du ny crawlsvømmer og skal nå dit første mål, som er 1000 meter eller mindre, kan du her finde et træningsprogram, der kan hjælpe dig med at nå målet.

 

LÆR AT SVØMME 2000 METER

Er du en lidt mere erfaren svømmer og er klar til det næste mål på 2000 meter, kan du her finde et træningsprogram, der hjælper dig med at nå målet.

 

LÆR AT SVØMME 4000 METER

Er du på vej mod målet på 4000 meter, kan du på denne side finde et træningsprogram, der kan hjælpe dig med at nå dit mål.

 

Praktisk tip: Print programmerne

Vælg det niveau, du vil træne på. Print programmerne til at tage med på bassinkanten. Du har så træning til de næste 3 måneder klar, let tilgængeligt og uden at du skal spilde tid hver gang på at finde frem til dem igen. 

 

God fornøjelse!

Kommentér