PRO Race oversigt foråret 2022

PRO Race oversigt foråret 2022

Her får du et overblik over forårets vigtigste PRO race. 

Hold dig løbende opdateret på hvilke FUSION atleter der stiller til start og læs seneste nyt om forventninger, forberedelser og formodet største konkurrenter.

*= ingen FUSION atleter på startlisten i skrivende stund

 

 1. marts /2022 IRONMAN 70.3 Dubai 
 • Daniel Bækkegård vs. Blummenfelt og Marten Van Riel:

Sæsonens første store styrkeprøve har Daniel Bækkegård i hovedrollen som vinder af 2021 udgaven af det superhurtige ørkenrace 70.3 Dubai. For et år siden distancerede Bækkegård sin nærmeste forfølger med et helt minut og kontrollerede racet fra start til slut. Så nemt går det formentlig ikke i år, hvor fænomenet Kristian Blummenfelt har meldt sin ankomst. En anden yderst interessant rival er den belgiske stjerne Marten van Reel. Med en sølvmedalje i WTCS finalen (Edmonton) og en 4. plads ved OL i Tokyo sidder van Reel med gode på hånden. Belgieren har dog ikke samme erfaring på 70.3 distancen som Bækkegård og Blummenfelt, selvom han vandt 70.3 Xiamen i 2019 med en komfortabel margin på 4 minutter. Bækkegård har gennemført en solid træningslejr på Lanzarote og har bl.a haft solid sparring med Magnus Ditlev. I forhold til Blummenfelts gameplan er det svært at forudsige om han går efter at bryde lydmuren eller samle ironman specifik data til VM St. George og det hypede Sub7 Project 5-6. juni!

 

 1. marts/2022 Clash Endurance Miami 
 • Magnus Ditlev vs. Sam Long & Ben Kanute:

Homestead-Miami Speedway er omdannet til en moderne gladiator-arena, der satser benhårdt på next level broadcasting og sportens hurtigste cykler. Magnus Ditlev er blevet et “household name” i Clash formatet og har hidtil gjort det fantastisk på de amerikanske racerbaner i Daytona og Miami. Meget skal gå galt hvis ikke Magnus stiller cyklen med et komfortabelt forspring, men der bliver ikke givet ved dørene. Blandt favoritterne findes nemlig en trio der har dét til fælles, at længden på deres navne er omvendt proportionale med deres bike-power. Der er naturligvis tale om Sam Long, Sam Appleton og Ben Kanute. For Magnus bliver Miami desuden en god generalprøve forud for Ironman Texas ca. 5 uger senere.     

 1. marts /2022 IRONMAN 70.3 Lanzarote 

Florian Angert er favorit på Lanzarote

Det kanariske triathlon-mekka Lanzarote, er centrum for weekendens mest interessante showdown, hvor en række virkelig interessante profiler har valgt at åbne 2022 sæsonen. Blandt forhåndsfavoritterne er FUSIONS tyske kraftwerk Florian Angert, der får det som en fisk i vandet på den særdeles krævende rute. 30 årige Angert, der før lørdagens race indtager en 9. plads på PTOs World Ranking, kan se frem til revanche mod New Zealandske Kyle Smith. Smith er blandt de få i verden der kan matche Angert’s tårnhøje svømme og cykel-niveau, og den unge Kiwi var således 3 minutter hurtigere i det seneste interne opgør - 70.3 Elsinore 2021. 

Forude venter dog en langt mere barsk opgave, bedst illustreret med sidste års vindertid af Daniel Bækkegård - 4.03.29 - godt 35 minutter langsommere end de tider han normalt præstere på 70.3 distancen.

Af andre navne der kan spænde ben for en tysk sejr, bør fremhæves den belgiske veteran Bart Aernouts og den franske WTCS-stjerne Pierre Le Corre. Sidstnævnte debuterede på 70.3 distancen for 14 dage siden i Dubai med en fornem 3. plads overall - dog hele 5 minutter langsommere end suveræne Bækkegård på 2. pladsen. 

 

Oliver Martinussen er også på startlisten og klar til at kickstarte en spændende anden sæson som PRO. Med 2 respektable top 10 resultater i 2021, står Oliver på lørdag over for karrierens hidtil sværeste opgave. Mere end 50 PRO herre er tilmeldt, og Oliver er seedet nr. 17 baseret på tidligere meritter. Med fornuftig pacing og sit karakteristiske power-løb, er det bestemt ikke urealistisk at Oliver havner blandt de 10-15 hurtigste. En sjov detalje er desuden at Oliver skal dyste mod sin gamle læremester Nicholas Ward Munoz. Begge har en fortid i Kolding Triathlon, og Munoz var i høj grad med til at sætte skub i Martinussens tri-karriere i 2017-2018. Kan Daniel San slå Mr. Miyagi? Eller har den gamle ræv stadig et par tricks oppe i ærmet?    

Racet begynder kl. 08.00 CET og kan følges på Ironman’s tracker app - der er desværre ikke live-stream eller broadcast fra Lanzarote. 1. april/2022 IRONMAN 70.3 Oceanside

Alistair Brownlee vender tilbage og fænomenet Taylor Knibb mod Ryf

Desværre er ingen FUSION atleter til start, men de fleste triathlon fans vil med garanti følge med på livestream i lørdagens kæmpe brag, når Ironman 70.3 Oceanside skyder den nordamerikanske sæson i gang. 

Alistair Brownlee aka. “The greatest one-day racer the sport has ever seen”, vender tilbage efter 2 år uden konkurrencer. Det forlyder at den dobbelt OL guldvinder er i forrygende form, motiveret for at sætte den yngre generation på plads. Både Lionel Sanders og Ben Kanute har chancen for karrierens 3. Oceanside-sejr, men også Rudy Von Berg kan blive en hård nød at knække. I skrivende stund er der tvivl om Sam Long, efter på én uge at have vundet Clash Miami og Challenge Puerto Varas. 

 

Hos Kvinderne er feltet om muligt endnu mere kompetitivt og uden en klar favorit til sejren. Det mest interessante opgør bliver sandsynligvis Daniella Ryf mod den unge amerikaner Taylor Knibb, der har chokeret alle med sine skræmmende evner på cyklen. WTCS vice-verdensmesteren Knibb, kørte alle sine 2021 konkurrencer på en road bike - inklusiv Ironman 70.3 World Championship, hvor hun vandt bronze. Lørdag får vi endelig amerikaneren at se i aero-edition på en toptunet Trek Speed Concept. Som farlig outsider skal også nævnes australske Ashleigh Gentle, der for alvor har fundet storformen - senest med en knusende overlegen sejr i Clash Miami. 

Livestream: Ironman har indgået en ny TV-aftale for 70.3 serien, 11 udvalgte race kan livestreames i løbet af 2022 sæsonen. 

Ironman 70.3 Oceanside bliver den første i rækken og kan findes i linket her:

 Live TV | Outside Watch (outsideonline.com)            

Starten går lørdag eftermiddag kl. 15.40 (CET). 

 

 1. april/2022 Challenge Salou

Dansker-dyst & Emil Holm debut på middel-distance:

Adskillige danskere har fundet vej til Spanien og Challenge Salou. FUSION er repræsenteret ved Jesper Nybo Riis og Emil Holm hvor især sidstnævnte kan være dark horse til en topplacering. Emil har været flyvende i træning og meget tyder på at Danmarks næste non-draft stjerne står klar i kulissen. Et ekstra krydderi til konkurrencen er de 2 PRO teams BMC og Pewag - inkl. Kristian Høgenhaug og Miki Taagholt. En lidt surrealistisk tanke her i 2022, hvor internationale topresultater ikke er nogen garanti for at slutte som bedste dansker! Challenge Salou er naturligvis ikke kun et rødt og hvidt foretagende - det er også blåt! Den franske superstjerne Vincent Luis forventes at folde sit sande potentiale ud på non-draft, efter flere år som ukronet (sol)konge på kort-distance.

Livestream: Følg med søndag morgen fra kl. 07.45 CET via linket her:

🔴 LIVESTREAM ~ Challenge Salou Triathlon 2022~ 🅻🅸🆅🅴 🆂🆃🆁🅴🅰🅼 - YouTube 1. april/2022 IRONMAN African Championship, South Africa 

Jesper Svensson er Dark horse i sæsonens første Ironman-race

FUSIONS svenske Vice-verdensmester på langdistance er klar til årets første Ironman søndag. Blandt forhåndsfavoritterne er Jesper Svensson den klart hurtigste svømmer, specielt fordi South Africa er notorisk berygtet for nogle af de sværeste strømforhold i hele Ironman-serien. Jesper kan håbe på assistance fra veteranen Michael Raelert eller IM-debutant Collin Chartier, som formentlig er de eneste der kan følge den svenske torpedo i vandet.   Grundlæggende handler det for Jesper om at skabe så stor afstand som muligt til storfavoritten Joe Skipper, der lidt utraditionelt bruger IM S.A som forberedelse til VM St. George om bare 5 uger. Englænderen forventes at tabe 5 min på svømningen, men har potentiale til at hive 10 min tilbage på marathonløbet alene. Under alle omstændigheder, så forventes der en konkurrence med stor spredning uden de store “packs”, hvilket er en ubetinget fordel for Svensson. Af andre stærke konkurrenter kan nævne de hurtige tyskere Nils Frommhold (vinder i 2014), samt Andi Boecherer, der netop har offentliggjort at han stopper karrieren efter Challenge Roth til sommer.   

Live: Det er fortsat uklart om der er live-broadcast via Facebook - link tilgår så snart det er opklaret. Som altid kan racet også følges via Ironman Tracker, hvor det anbefales at downloade app’en.  1. april/2022 IRONMAN Texas

Magnus Ditlev’s længe ventede Ironman Debut:

Opdateres…

 1. april/2022 Challenge Gran Canaria 

Opdateres…

30.april-1.maj/2022 World Triathlon Cup Haeundae

 • maj/2022 IRONMAN Australia 
 • maj/2022 Challenge Riccione (Italien)
  1. maj/2022 Challenge Lisboa
  2. maj/2022 IRONMAN 70.3 Mallorca 
  3. maj/2022 IRONMAN World Championship- St. George 

  Florian Angert, Daniel Bækkegård & Sara Svensk jagter VM titlen:

  Opdateres…

  14-15. maj/2022 WTCS Yokohama

  1. maj/2022 Challenge Malta

  21.maj/2022 IRONMAN Lanzarote 

  1. maj/2022 Challenge The Championship
  2. maj/2022 IRONMAN 70.3 Pays d'Aix-en-Provence 
  3. maj/2022 IRONMAN 70.3 North American Championship - Chattanooga 
  4. maj/2022 IRONMAN 70.3 Marbella 

  28-29. maj/2022 World Triathlon Cup Arzachena 

  1. maj/2022 Challenge St. Pölten
  2. maj/2022 IRONMAN 70.3 Kraichgau 
  3. maj/2022 IRONMAN Brazil

    Kommentér