Ironman Lanzarote & Challenge The Championship 21-22 maj

Ironman Lanzarote & Challenge The Championship 21-22 maj

Stor weekend forude med legendariske Ironman Lanzarote og neo-klassikeren Challenge the Championship. FUSION er flot repræsenteret og du kan læse mere lige her:


Ironman Lanzarote har skabt sin helt egen mytologi som “Verdens hårdeste Ironman”. Siden begyndelsen i 1991 har man ikke ændret på ruten eller stævne centret i Puerto del Carmen, hvilket gør Lanzarote til den ældste kontinuerlige Ironman uden for Hawaii. IM Lanzarote er uløseligt forbundet med Club La Santa og den karismatiske race-director Kenneth Gasque, der i 1985 blev den første dansker til at gennemføre Ironman Hawaii. Gasque kunne se en tydelig parallel mellem de 2 vulkan-øer Big Island Hawaii og Lanzarote, og fra det øjeblik arbejdede han utrætteligt på at få Ironman til Spanien via Club la Santa. Først i 1991 lykkedes det og Lanzarote blev det kun 2. europæiske kvalifikations-race til Hawaii, ved siden af Roth i Sydtyskland,  som 10 år senere løsrev sig og grundlagde Challenge-organisationen. 

Specielt år:

Kvaliteten af de professionelle felter har varieret fra år til år, men pga. rutens hårdhed, samt uforudsigelige vejr-og vindforhold er intet som regel givet på forhånd. Selv Jan Frodeno kom til kort da han stillede til start i 2016 mod “the aviator” Jesse Thomas. 2022 udgaven er dog et kapitel for sig - dels har man netop afviklet et utraditionelt VM i St. George og dels har Challenge valgt at placere deres “The Championship” i samme weekend. Det betyder at felternes styrkeforhold (m/k) er vurderet til blot 10% af et typisk VM-felt (Kona). Men men men… det giver naturligvis utrolig gode muligheder for at andre for alvor kan shine. Både Kristian Hindkjær og Jesper Riis har haft god kontinuerlig træning frem mod denne Ironman. Sidste år imponerede Jesper med en top 15 placering - og qua det noget mere udvandet felt, har han alle chancer for karrierens bedste placering i Ironman-regi. Hindkjær har møjsommeligt bygget formen op fra scratch siden sidste efterår og står knivskarp. Han kommer til at svømme med blandt de forreste og vil sandsynligvis ikke tabe mere tid på op og nedkørsler, end det kan hentes på de mange vindblæste segmenter. Der er ikke nogen klar favorit til den samlede sejr, men ud over Hindkjær og Riis bliver det interessant at se om Mathias Lyngsø Petersen kan skaffe endnu et dansk Kona-slot, efter at Magnus Ditlev og Daniel Bækkegård allerede har stemplet ind til “The Big Dance” i Oktober.         

Følg med her: Der er desværre ikke live-streaming fra Ironman Lanzarote - men download Ironman Tacker app med leaderboard og følg evt. @protrinews via “story” på instagram. 

Challenge The Championship var sidste år et regulært FUSION-showdown mellem Florian Angert og Magnus Ditlev, hvor førstnævnte hev stikket hjem med ca. 3 minutter. Konkurrencen stod dog i skyggen af det nye format “The Collins Cup”, som blev afviklet på samme rute dagen før. I 2022 er “The Championship” i Samorin (Slovakiet), tilbage som single-day event med et heftigt PRO felt, hvor ét navn dog stjæler de andres torden - dobbelt 70.3 verdensmester Gustav Iden. Hverken Florian eller Magnus er til start - hvilket på sin vis er “great news” oven på 2 verdensklasse præstationer i henholdsvis Ironman Texas og Ironman World Championship St. George. Danmarks ære skal nu forsvares af 3 stærke københavnere - Thor Bendix Madsen, Tobias Dahl og sidste års VM 70.3 4’er - Miki Taagholt. Ud over storfavoritten Iden er der garanteret hård modstand fra første armtag med Kyle Smith og det tyske lokomotiv Frederic Funk - der besatte 3. pladsen i 2021-udgaven. 

Blandt PRO kvinderne er der ingen virkelige superstjerner til start, men dog et par “legit” topnavne i form af Amelia Watkinson, Emma Pallant og Ashleigh Gentle. 

Følg med her: Se med på livestream søndag fra kl. 08.45 CET via Challenge Family Webside: Live - Challenge Family (challenge-family.com)    

Kommentér