Familien Holm - Da ærkekøbenhavnerne flyttede på landet og skabte deres eget træningsparadis!

Familien Holm - Da ærkekøbenhavnerne flyttede på landet og skabte deres eget træningsparadis!

Af Lasse Stengård Jensen


Anne og Emil Holm er seneste tilføjelse i rækken af talentfulde og ambitiøse atleter, som Fusion samarbejder med. I weekenden 15-16. maj har de begge debut i tri-sportens  Champions League WTSC - World Triathlon Championship Series - Yokohama! I knap 10 år udgjorde Andreas Schilling en dansk enmandshær i det fornemme selskab, men det ændres nu hvor det stærke søskendepar jagter point til OL-ranglisten.


Rebellen går egne veje: 

Hvis man skal forstå hvordan det garderhøje søskendepar fra en Sydsjællandsk provinsby, endte med at blive toptunede landsholds-triathleter, bør historien begynde med deres karismatiske far.

Holm-klanens pater familias og høvding Lars Ole Holm, har med egne ord altid været lidt af en rebel. Bygningsmaleren fra Amager, er stadig lige så “anti-establishment”, som under Grunge-bølgen i start 90'erne,  hvor han var trommeslager i et band.

Men ak, før eller siden kommer pligterne og familien - den indre James Dean må kapitulere. Tilbage står kun borgerdyret, med lejlighed på Frederiksberg og regninger der bliver betalt til tiden! 

Men Lars Ole Holm ville det anderledes.. mere tid til børnene og frisk luft i lungerne. Den ærkekøbenhavnske familie hev teltpælene op og flyttede til Stevns, hvor de grundlagde deres eget træningsparadis, midt i den Sydsjællandske natur.  


Svømning til morgenmad, og cykling til middag:

I familien Holm har svømning, cykling og løb altid været et socialt omdrejningspunkt, familietid var friluftsliv - og senere træning. Anne og Emil har derfor akkumuleret ufatteligt mange aktivitets- og træningstimer siden barndommen, hvilket har skabt grundlaget for at de nu står på tærsklen til OL deltagelse.

Ligesom da han kørte ungerne til deres første tri-stævner for 12 år siden, er det Holm senior der i dag står for træningsplanen. Anne og Emil holder fast i træningsmiljøet på Stevns, mens andre landsholds -aspiranter søger elitemiljøet i de store triathlon-klubber. 

Der er ingen tvivl om at der bliver trænet hård og meget under Holm senior. Alligevel er det yderst sjældent at Anne og Emil har skader, hvilket ellers er svært at undgå som elitetriathlet. Holm senior har blik for hvor meget og hvor lidt skruen kan strammes i hver enkelt træning. Her bør tilføjes, at Holm senior tog træner-certifikat under legendariske Brett Sutton, vis atleter gennem 25 år har vundet mere guld end Conquistadorerne stjal fra Inkariget. 

Brett arbejdede oprindeligt med væddeløbsheste, og kunne netop aflæse træthed på dyret og overførte denne evne til sine atleter.


Skarnsknægten fra Stevns: 

Ligesom ham fra Lønneberg, har vores Emil også en tendens til at få ørene i maskinen, på trods af gode intentioner. Valget om at stå uden for de store træningsfællesskaber, kombineret med københavner-attitude og ligefrem tale - det var næsten for øretæveindbydende. Havde han bare været en nulbon, kunne han måske ignoreres, men dertil var han ganske enkelt for hurtig.

Emil fik også med krabasken på Instagram, da han stolede mere på sin GPS end den officielle rute i et 10 km løb for et par år siden. En regulær dødssynd blandt hardcore løbere. Brud på kodex eller ej, med officielle 29.46 tidligere i år er Emil, ud over top-triathlet, også blandt Danmarks klart bedste løbere. Dette er også et absolut must for at være med helt fremme i WTCS, som typisk bliver afgjort på løbet.


Perletand og pedal-akrobat:

Anne Holm har med sine 180 cm, efterhånden vænnet sig til opmærksomheden, når hun racer i Sydeuropa. Allerede som teenager, var hun højere end sine jævnaldrende - uanset hvilket trin på podiet hun stod på. På cyklen bliver smilet ekstra bredt, når Anne blotter de kridhvide tænder og demonstrere akrobatisk kropskontrol på 2 hjul. Det blev dog lidt for spændende, da Anne blev påkørt frontalt af en narkopåvirket motorcyklist sidste år. Helt mirakuløst slap hun med et brækket kraveben, men smerterne gjorde det umuligt at træne. De mange ekstra timer i døgnet, blev bl.a. brugt på at lave vegetariske retter fra bunden. Resultatet kan ses på Instagram her:  _annesfoodblog_.

På grund af lock-down og genoptræning i 2020, besluttede Anne at genoptage studierne på HF. Det blev ellers betragtet som yderst kontroversielt, da Anne i sin tid droppede gymnasiet for at køre triathlon på fuld tid - og supplere med HF-enkeltfag. Det kunne man da ikke? Nu var det jo lige vedtaget, at triathlon bare var noget vi lavede, mens vi læste på universitetet! Hvad mange måske ikke ved, er at Anne siden barndommen har kæmpet med momentvis kortslutning til el-skabet på 1. sal, populært kaldet epilepsi. Her er det vigtigt at hjernens neuroner ikke overbelastes, og træning er et perfekt break fra studierne.

Vi glæder os til igen at se race i verdensklasse med dansk deltagelse og krydser fingre for en fantastisk sæson. 


Følg Anne og Emil på Instaram her:

 emil_holm_   og  _anne_holm_

Kommentér