DM I ENKELTSTART 2021 - Optakt

DM I ENKELTSTART 2021 - Optakt

Hvis navnet Johannes Rom Dahl ikke umiddelbart siger dig noget, så tænk blot på den belgiske midtbane strateg Kevin de Bruyne (med buzz cut), så har du en god fornemmelse af den stærke temporytter fra Team SparV Aalborg.

Præcis kl. 14.35 torsdag triller han ned af rampen, som holdets stærkeste kort i kampen mod uret, når Give lægger asfalt til DM i enkeltstart.

Johannes vurderer at de hurtigste kører lige under timen på de 47,8 kuperede km - rød zone fra start til slut! “48 km er langt.. jeg er i gang i ca. 1 time og typisk bliver det kritisk efter ca. 40 min. - som når man møder muren på et marathon”.

Den 27 årige tempospecialist, drømmer om at slutte blandt de 10 bedste, et mål han missede med 24 sekunder til DM sidste år.

Men betingelserne for succes er bestemt ikke blevet nemmere: “Sidste år var der ca. 50 deltagere til DM, i år er der knap 70, inklusiv mange af de bedste danske PRO-tour ryttere. Sidste sæson blev DM rykket flere måneder pga. Corona. I oktober var der kun benzindampe tilbage af sommerens superform - jeg var udbrændt. Men jeg tror helt klart at jeg har formen og niveauet til top 10, selvom startlisten er skærpet betydeligt, med bl.a. Mikkel Bjerg (Emirates), Mathias Norsgaard (Movistar) og Mattias Skjelmose (Trek-Segafredo)”.

Johannes har gode analytiske evner og har en akademisk karriere som historiker på AAU ved siden af cykelsporten. Det er egenskaber der er gode når man skal bryde en konkurrence ned i segmenter og udregne den hurtigste vej fra A til B. “I Gymnasiet blev jeg udtaget til et naturvidenskabeligt talenthold, så det med statistik og beregninger har altid fascineret mig - selvom mine venner falder i søvn, når jeg fortæller om mit forskningsprojekt vedrørende fiskebestanden i limfjorden fra 1800-tallet og frem til i dag”.

Johannes har stor tro på egne evner, men er også realist når han kigger på torsdagens dyst mod de fuldtidsprofessionelle superstjerner: “Jeg er kommet sent ind i cykelsporten og er nået langt på trods af færre træningstimer end de fleste, men jeg når aldrig en Kasper Asgreen. Han har kørt i langt flere vindtunneller end mig og hans samlede watt for hele enkeltstarten, det kan jeg måske holde i 10 min.

For mig er motivationen at se hvor langt jeg kan drive det, med de betingelser jeg har til rådighed lige nu”.

Følg med på Instagram: @floedekanylen, @teamsparv_

Kommentér