2018-season preview feat. Birgitte Krogsgaard & Morten Brammer

2018-season preview feat. Birgitte Krogsgaard & Morten Brammer

VM på hjemmebane, generobring af en DM-titel, top 6 placeringer til internationale stævner og masser af gode oplevelser. Det er elementerne, og målene, i det potpourri, som udgør Morten Brammers og Birgitte Krogsgaard 2018 triatlonsæson. 

På nuværende tidspunkt sidder vi under sydens sol på Club La Santa på træningslejr. Det er efterhånden blevet en vane at starte året ud med en tur sydpå. Det er simpelthen bare et fantastisk tidspunkt at rejse på! Vi er tilbage på sommercyklerne, med korte bibs og jersey. Noget af en kontrast til vejret i Danmark, som dog indtil videre har været mildt og super fint at træne i. Vi kommer til at nyde de næste to uger i fulde drag og ser frem mod den kommende sæson. En sæson, som gerne skulle blive den bedste nogensinde. Det er i hvert fald håbet!

BRAMMER:
Sidste år debuterede jeg som elitetriatlet, med god succes – synes jeg selv. Havde fine oplevelser til hhv. Challenge Herning og Challenge Walchsee, hvor jeg begge gange endte lige udenfor præmierækken (top-6). I juni blev det til en DM-titel på middeldistancen. Det var sjovt. I 2018 får niveauet et ekstra nøk opad. Derfor er jeg ret sikker på, at jeg har mere at byde på.

Jeg er flyttet retur til Aarhus efter 1,5 års udstationering, hvilket har løftet mine træningsrammer markant. Jeg er kommet retur til fantastisk svømmeundervisning og sparring fra Eliteholdet i Aarhus 1900 Triathlon. Jeg har fuldtidsarbejde, hvilket gør, at jeg har en hverdag der stort set kun udgøres af træning, arbejde, træning og søvn. Og så på repeat. Men jeg er vild med det. Træningen i det gode miljø i Aarhus gør bare det hele meget sjovere og jeg har et meningsfyldt og godt job, som giver glæde. Alt i alt er rammerne gode for at kunne nå et højere niveau end nogensinde.


KROGSGAARD: 
2017 var et lidt blandet år for mig. Jeg var nok i virkeligheden i mit livs form, men synes måske ikke helt, at jeg fik vist, hvad jeg kunne. Sæsonen startede med en skade, som holdt mig ude indtil en lille måned før EM i Challenge Herning. Efter 60k i Herning lå jeg i 3. position, og hentede stadig ind på de to piger i front. Men så punkterede jeg… At kaste håndklædet i ringen og udgå til et EM på hjemmebane var egentlig aldrig en option i mit hoved, så jeg ”gik i boks”, kom igennem og endte på en 6. plads. Det kunne have været en bedre dag på kontoret. To uger senere blev jeg 2’er til DM i et tyndt besat kvindefelt. Der var stadig en lidt tom følelse indeni. Forløsningen måtte findes ved Challenge Walchsee i slutningen af sæsonen! Troede jeg. Men sådan skulle det ikke blive. Jeg kom ellers i 2. position efter svømningen. Men med et fladt hjul allerede på vej ud af T1 blev resten dog en ren jagt på fronten og et forsøg på at holde fingrene varme nok til at de kunne holde ved styret i blæst, regn og 8 grader. Det endte med endnu en 6. plads. Jeg kan stadig ærges over, hvor lidt jeg fik ud af 2017, ift. hvilken sæson det kunne have været. Men mon ikke man kommer stærkere ud på den anden side? Det har jeg valgt at tro på. 

Jeg har haft et travlt efterår på studiet, men til foråret læser jeg på halv tid for at få de bedst mulige betingelser for den kommende sæson. Jeg glæder mig. Jeg trives utrolig godt i vores elitemiljø i Aarhus 1900 Triathlon, og nyder den fantastiske sparring med trænere og træningskammerater! 

 

Indtil videre har vi følgende stævner i kikkerten:

Challenge Rom eller Challenge Gran Canaria i medio april bliver sandsynligvis sæsonåbner for os begge. De ligger begge ca. en måned efter vores træningslejr på Mallorca med resten af klubben. Stævnet bliver en formtest, da de ligger så tidligt på året, om end vi selvfølgelig vil gøre alt hvad vi kan, for at stå så skarpt som muligt.

DM Sprint (Tri på Tyren) bliver en god træningsdag i rød zone. Morten kørte en 7.plads hjem sidste år, hvilket var ganske fint i et skarpt felt. Den korte distance gør dog, at vi ikke vil sætte alt for høje forventninger, udover at lide i en times tid og støtte op om et fedt danmarksmesterskab.

Challenge Herning bliver sæsonens første rigtigt store mål, hvor DM titlen igen skal angribes for Mortens vedkommende. Og for Birgitte vil et DM på hjemmebane i Herning selvfølgelig altid være stort. I 2017 var Challenge Herning et fantastisk velorganiseret stævne, så vi glæder os til endnu en gang at stå på startstregen! 

VM lang bliver sæsonens helt store mål. Birgitte er udtaget på forhånd. Morten håber, og tror på, at det kan lykkes at blive udtaget. Et verdensmesterskab er kæmpestort – og så endda på hjemmebane. Det håber vi VIRKELIG, at vi begge bliver en del af.

Udover ovenstående kommer der helt sikkert flere til, og efterårssæsonen er ikke 100% på plads endnu. En ting er dog helt sikkert. Vi vil gøre alt hvad vi kan, for at Krogsgaard og Brammer bliver de bedst mulige triatleter i 2018!

Kommentér