WEEKEND HIGHLIGHTS

WEEKEND HIGHLIGHTS

ColoQuicks unge klatrer på podiet i Sundvolden GP,

Team Aalborg vandt i regnvejrs-helvede, 

Camilla P. > 50 km i “Wings for Life World Run” 


Tobias Svarre nr. 3 i norsk UCI løb

Det var ryttere af den lettere kaliber, som var tiltænkt en hovedrolle i Sundvolden Grand Prix med intimiderende 2.356 højdemeter fordelt over 167 km. Et hårdt tempo i hovedfeltet (+ 40 km/t) betød at ingen seriøse udbrud kunne etablere sig, faktisk lignede det mere “survival mode”, da feltet på det nærmeste blev halveret undervejs. ColoQuick sørgede klogeligt for at holde krudtet tørt til den meget vanskelige stigning lige før mål, hvor holdets 2 teenage “raketter” skulle affyres, i form af Tobias Svarre og Peter Øxenberg. Sidstnævnte gik viralt i foråret ved at sænke Strava-rekorden på Col de Rates i Spanien (fra 12:49 til 12:38), men hamrende op mod målstregen på det norske fjeld, havde Svarre mest at skyde med. Den 19 årige klatre-specialist snuppede 3. pladsen 8 sekunder efter den norske vinder, mens Øxenberg lige akkurat missede top 5 på målfoto. 


Marckmann-udbrud og sejr i skybrud

Med mindre man er Mark Cavenidish og født på Isle of Man, hvor det regner 365 dage om året, så er det de færreste der ligefrem nyder at køre cykelløb i regnvejr. Men selvom det regnede og var f*... koldt i Kolding søndag formiddag, viste Team Aalborg rytterne i Dame-A klasse og overskud nok til at vinde, dog ikke uden dramatik. Meget tidligt sendte rivalerne fra Sig CC nemlig en rytter i udbrud og tvang dermed Team Aalborg i offensiven. Julie Marckmann kørte kort efter væk fra feltet og fik kontakt til den førende rytter. Med urimeligt langt til mål og de ugunstige vejrbetingelser in mente, blev der indgået kompromis om et samarbejde og det stod hurtigt klart, at hovedfeltet skulle kæmpe om 3. pladsen. Havde man håbet at se en “Abdoujaparov sprint”, med albuer og svajende kroppe, så var man gået forgæves. Marckmann havde power nok til et sidste kraftigt ryk lige før mål og vandt dermed relativt komfortabelt efter en hård dag på cykel-kontoret. 


Camilla Pedersen med supertid i “Wings for Life”

“Wings for Life World Run” har efterhånden eksisteret i 10 år. Konceptet er simpelt, download app der simulerer en bil der køre hurtigere for hver halve time (14 km/t til 34 km/t) indtil man bliver “indhentet”. På verdensplan har nogle af de hurtigste mænd nået ud på imponerende distancer langt over 60 km. I søndagens “Wings for life” havde Camilla Pedersen som så ofte før taget udfordringen op, men modsat tidligere venter der ikke umiddelbart en ny Ironman eller et VM forsvar rundt om hjørnet. Det var derfor uden “trukket håndbremse” at Camilla løb ud på sin søndagstur. På toppen af karrieren var hun kendt som en af de bedste swim-bikers i sporten, mens løbet haltede lidt efter. Derfor var det noget overraskende, da Camilla passerede de 42,2 km i supertiden 2:52 (svarende til  top 4 i DM elitefeltet ved Cph Marathon) - og fortsatte! Først efter 3 timer og 28 minutter løb tiden ud for den tidligere verdensmester, som med imponerende  4.08 min pr km nåede ud over 50 km - 4. hurtigste tid af alle kvinder på verdensplan!   

Kommentér