Vilde kampe for Pole Position - Hvem kommer stærkest ind i 2023 sæsonen?

Vilde kampe for Pole Position - Hvem kommer stærkest ind i 2023 sæsonen?

3 Ironman Konkurrencer på 5 dage - Cozumel, Arizona og Israel - kan få enorm betydning for den kommende sæson. Atleter som er forhåndskvalificerede til Ironman Hawaii, kan med fordel bygge sæsonen op omkring den prestigefulde PTO turnering, som på rekordtid er blevet en økonomisk magtfaktor med garanti for massiv eksponering.


Magnus storfavorit i Mexico:

Ironman Cozumel - 20 November kl. 12.40 CET:

Der er desværre ingen livestream, idet Ironman Arizona køres samme dag ca. 2 timer forskudt, så vi må nøjes med Ironman Live Tracker app og sporadiske film og billeder på Instagram. 


Selv med yderst kompetente navne på startlisten, som Rudy Von Berg, Pieter Heemeryck og Jan Van Berkel, er det umuligt at tale Magnus Ditlevs favoritrolle ned. Cykelruten er basalt set en eksotisk version af hjemmebanen på flyvestation Værløse, dvs. helt flad og relativt vindfølsom. Blummenfelt satte en uofficiel verdensrekord med 7 timer og 21 min sidste år og selv med et bikesplit på utrolige 4.02.39, mente “Team Blu” at der med få justeringer kunne skæres op til 5 min af tiden. Det er derfor bestemt realistisk at Magnus kommer under den magiske 4-timers grænse på cyklen og kan han løbe på samme niveau som i Roth og IM Texas, så er sub 7.30 slet ikke utænkeligt, givet at forholdene er gunstige på raceday. 

   

Hindkjær’s “Hindenburg disaster” slutter på søndag 

 Ironman Arizona - 20 November kl. 14.40 CET:

Følg med på Facebook eller Youtube: IRONMAN Now - YouTube


Kristian Hindkjær’s sæson har på godt jysk været “træls” og plaget af skader, men det stopper heldigvis på søndag, hvor han står knivskarpt til start i Ironman Arizona, flankeret af BFF (Best friend for ever) Kristian Høgenhaug, som utvivlsomt kommer for at vinde det hele! 

Selv om Arizona kun ligger 5 dage før et regionalt mesterskab (Israel), er feltet utrolig stærkt. Storfavoritten Joe Skipper har allerede en Kona Kval. i hus, fra IM Wales i September. Det bliver måske mere interessant om han kan udfordre den eksisterende course record på 7.44.29 sat af Lionel Sanders helt tilbage i 2016 - dvs. praktisk talt neolitisk tid når man ser på de senere års udstyr revolution. Et forsigtigt bud på en stærkt motiveret profil er Sam Long, som i den grad blev bortdømt ved det nyligt afviklede IM 70.3 World Championship. Hele sæsonen var målrettet  70.3 VM og en sejr i Arizona vil uden tvivl være et stort plaster på såret. Apropos 70.3 VM så får amerikanske Ben Kanute sin længe ventede Ironman debut og målt på den præstation han leverede i St. George, så er det en mand i absolut peak shape.

 I virkeligheden er der udsigt til en super dynamisk og interessant konkurrence, med topløbere som Skipper og Matt Hanson over for cykelfænomer som Wurf, Long og Høgenhaug, samt de mindre specialiserede som fx. Leiferman og Kanute.


Kvindernes race er naturligt nok domineret af amerikanere, bla. de 3 store profiler Lauren Brandon, Sarah True og storfavoritten Skye Moench. Men ud over Maja Stage Nielsen (hvis hun ikke køre Israel) er specielt én europæisk atlet værd at holde øje med, nemlig IM Lanzarote vinderen Lydia Dant fra Storbritannien. Dant PRO debuterede på Ironman tilbage i Maj (IM Lanzarote) og satte ny rekord på cyklen med over 3 minutter - en rekord Lucy Charles ellers havde haft siden 2016. 


Armageddon i Guds eget land:

  Ironman Israel - 25 November kl. 07.40 CET: 

Følg med på Ironman Live Tracker app


De mytologiske referencer står i kø i denne første udgave af Ironman Israel - Middle East (Earth?) Championship… Religionshistorikeren notere sig straks, at konkurrencen foregår på en fredag, fordi lørdag er Shabbat og derfor hellig. Man kunne sikkert betale en flok Shabbos goy (ikke-jøder) til at stå for det praktiske, men de lokale atleter skal naturligvis også kunne deltage med god samvittighed!


Med 2 x 3 Kona slots (M/K) i spil er der rigtig gode muligheder for både Florian Angert, Jesper Svensson, Robert Kallin og ikke mindst Sara Svensk, hvis hun som ventet stiller til start. 

Patrick Lange skal som tidligere verdensmester blot validere sit Kona slot, og Sebastian Kienle har sagt farvel til de store mesterskaber efter denne sæson. Dette faktum indsnævre de farligste rivaler til Rasmus Svenningsson aka. Den svenske Terminator, den franske hurtigløber Denis Chevrot og tyskeren Paul Schuster. Det hele bliver dog en smule mere kompliceret, når den danske Ironman debutant Miki Taagholt ind i puljen. Miki er som type mere eksplosiv end diesel-motorerne Florian Angert og Jesper Svensson, men kan han overføre sit 70.3 niveau til fuld Ironman, så kører han med om både Kona slots og den samlede sejr. Jesper Riis er også at finde i det enorme PRO felt, der tæller 74 mand. Jesper sikrede sig karrierens første top 10 som professionel i Nice tidligere på sæsonen og tager nu udfordringen op med et stort mesterskabs-race, hvor taktik og dynamik typisk adskiller sig markant fra en standard IM konkurrence. 

Hvis Sara Svensk som ventet stiller til start, vil hun være favorit til den samlede sejr, selv med stærke podium kandidater som den 34 årige IM Frankfurt vinder Daniela Bleymehl og den engelske Pocket Rocket Ruth Astle.   

Kommentér