Ironman Champion i Cozumel

Ironman Champion i Cozumel

“Big Mag” lukker sæsonen med manér i Mexico


Magnus Elbæk Ditlev highlights 2022: 

Vinder Challenge Roth & Ironman Cozumel 

  1. 2 i Ironman Texas & PTO US Open 
  2. 3 Ironman 70.3 World Championship 
  3. 8 Ironman Hawaii

Han har først lige rundet de 25 år og netop afsluttet en fuldkommen vanvittig sæson, der må være blandt de bedste i dansk triathlons historie. Med sejren i Ironman Cozumel fik Magnus sat et perfekt punktum for 2022 sæsonen og sikrede samtidig kvalifikation til Ironman Hawaii 2023. Efter sit fokusskifte til langdistance i foråret, har Magnus åbenbaret sig som et vaskeægte fænomen. De kolde facts er 2 sejre ud af 4 mulige og kun et eksploderet cykeldæk i Texas fra 3 sejre ud af 4 mulige. Magnus overvintre som nr 3 på PTO’s World Ranking med en overall score på 98%, funderet på et outstanding cykel og marathon niveau i den absolutte verdenselite. 


Ironman Cozumel:    

Magnus stillede til start som ubetinget favorit på trods af et relativt stærkt PRO felt, men intet var givet på forhånd - dels var de fleste udmattede efter en lang sæson, og dels lå der en farlig joker i Mexico’s tropiske klima. Det bedste eksempel herpå så man i kvindernes PRO race, hvor spanske Gurutze Frades chok-sejrede, efter et tab på mere end  23 min i de 2 første discipliner til  Lisa Nordén. Den høje svensker kollapsede dog fuldstændig på løbet og var næsten 30 min langsommere på løbet i forhold til Frades. 

Lige til det sidste frygtede man, at Magnus skulle lide samme skæbne - da han med 3 km igen lignede én der havde gået 12 runder med Tyson i dennes velmagtsdage. Faretruende tæt på knockout, sejlede han mod målstregen, mens Jan Van Berkel nærmede sig hastigt bagfra. Schweizeren havde tabt næsten 12 min. til “Big mag” på cyklen, men var nu i færd med at hive det tabte tilbage. Magnus der 2 gange i år har lukket af i fantomtider omking 2 t og 40 min. måtte i Cozumel kæmpe med ALT hvad han havde, for at holde sig under 3 timer. Heldigvis lykkedes missionen - og på en cocktail af rå vilje og primal overlevelsesinstinkt fik Magnus kæmpet sig i mål med et forspring på 2 min. og 39 sek til Van Berkel. Dermed sikrede han karrierens første Ironman 140.6 sejr og kan nu officielt kalde sig “Ironman Champion”!        


 Hindkjær breakthrough i Arizona “high noon”:

 To danske Cowboys var til start i Ironman Arizona - en amerikansk late season klassiker, som har eksisteret siden 2005 og derfor “kind of a big deal”. Med lokal patrioterne Sam Long, Matt Hanson og IM debutant Ben Kanute til start, var der ikke ligefrem stemning af gavebod blandt håbefulde europæiske PRO triathleter. Længe blev konkurrencen dog ført an af ikke-US atleter, og bortset fra lidt vind på snuden til Ben Kanute efter ca. 30 km cykling - så var det britiske Andrew Horsfall-Turner, Joe Skipper og Kristian Høgenhaug der svingede taktstokken. Hindkjær kørte ud af T1 i en fantastisk position som nr. 5 og formåede at holde stram kæde hele vejen, spørgsmålet var nu om kroppen var 100% fit til at kæmpe om en topplacering?

 

I mellemtiden var Høgenhaug stukket af på cyklen skarpt forfulgt af Skipper. “Høgen” lignede meget længe en sikker 2’er, men efter 30 km knækkede filmen og han havde intet modsvar til Matt Hanson’s vanvittige pace - et regulært verdensklasse løb på 2.35. På en samlet 4. plads, glippede Høgenhaug desværre den direkte billet til Kona  - til gengæld kunne han glæde sig over Hindkjærs bedste resultat nogensinde - Nr. 8 i Ironman Arizona i tiden 8.17.48. For Hindkjær var der dog meget mere end tider og præmiepenge på spil - det var en stor mental sejr efter en ujævn og skadesplaget sæson, med karaktér af Sisyfos arbejde - tilbagegang bedst som man tror man nærmer sig målet. Der blev tanket godt op med point til selvtillids-kontoen, et godt brændstof til en velfortjent off season.   

Kommentér