Ruteinspiration: Dronninglund Storskov fra alle sider

Ruteinspiration: Dronninglund Storskov fra alle sider
Distance fra udgangspunktet i Vodskov: 109 km
Distance fra udgangspunktet i Dronninglund: 87 km
Højdemeter: 678 m
Estimeret tidsforbrug: 3:19:50
Hent ruten fra Strava
Vejtype: asfalt
Ruten er lagt i og omkring Dronninglund Storskov, så der er gode muligheder for gravel afstikkere på de brede grusveje ind i terrænet.
Parkering ved Dronninglund Slot eller Skovkiosken, Slotsgade 9B, 9330 Dronninglund
 
 
Rutebeskrivelse
Dele af denne naturskønne rute omkring og igennem Dronninglund Storskov i det kuperede Vendsyssel er altid med, når der arrangeres cykelløb i det nordjyske, og derfor helt sikkert en udfordring. Da det er en rundstrækning, er der aldrig langt til udgangspunktet, hvis man ønsker at afkorte turen. Du får næsten 700 højdemeter i benene på de 66 af rutens kilometer, her 100 meter over havet. Ruten er planlagt, så man kommer gennem de mest spændende strækninger fra begge sider - men altid på ny asfalt: Det seje træk over Vendsyssels højeste punkt, Knøsen, der med sine 136 meter ligger ved Storskovvej . Den bulede Dorf Gade, der slynger sig legesygt de 4,5 km fra Dorf Møllegaard ud mod E45 er rigtig Belgier vej. Og Jordbroen med sine længere stigninger kan samtidig byde på vindmæssige udfordringer i det mere åbne terræn. Hele ruten består af gode cykelveje uden meget trafik.    
 
 
Andre oplevelser
Der er gode aktivitetsmuligheder i området. Dronninglund Storskov har mange historiske og naturmæssige oplevelser for hele familien. Et helt specielt fænomen er den Forheksede Bakke, hvor vandet trodser tyngdeloven og løber op ad. På cykel vil man opleve at skulle træde i pedalerne ned ad bakke, mens man kan køre på frihjul op ad. Der er også flere afmærkede vandre/løberuter - bl.a. den lokale bjergkæde, BestigBjerge har 6 bjergtoppe med ialt 232 højdemeter på den 6 km lange, naturskønne vandrerute. Området er velegnet til ridning. Der er mulighed for at medbringe egen hest, da der er bed&breakfast steder med høhotel, ridehal og afmærkede ridestier mellem overnatningsstederne.

Kommentér