Atleter på tour de Fusion

Atleter på tour de Fusion
Der var ingen i hverken gult, grønt eller polkaprikket da starten forleden gik til atletdag hos Fusion. Tæt på 20 oplagte m/k deltagere fra tri-, MTB-, cykel- og xterra miljøet havde sat hinanden stævne til en fælles hyggedag. Nogen med et stadig uforløst talent og potentiale, andre med internationale resultater på cv’et - men alle med dét fælles, at der står Fusion på træningstøj og kampdragt. De seneste 2 dages danske etapesejre og den gule førertrøje i verdens hårdeste grand tour smittede naturligvis af på ankomstens morgensnak. For de proffe folk her ved godt, hvad den slags resultater koster.
Nå - ét er snak, noget andet er handling: Vi starter dagen med en rask lille trilletur på cykel rundt HQ i de himmerlandske bakker, for ingen i dét her felt sidder stille en hel dag. Indskrivning, kaffe (for go’ espresso og cykelløb hører uløseligt sammen), frugt og energibar i ryglommen - og ikke mindst en hurtig omklædning til noget Fusion gear, som lige skal testes. Afgang!
Vores egen Van Aert, Troels Vest, der er HQ’s egen cykelentusiast og supermotionist, trækker feltets morgentunge ben igang, da cyklerne ruller ud på de små landeveje, hvoraf en del af ruten var med på det netop overståede DM. De 75 km byder på både bakker, åbne stræk med masser af vind og smalle, støvede biveje - nogle steder belagt med en nyslået, fedtet og græsgrøn substans, der vistnok skal ende som en delikatesse for komaver på et tidspunkt. Jo, der var udfordringer nok for enhver, der gad. Og nogle var mere tændt end andre, så når mulighed bød sig, blev der spurtet i front, mens andre holdt snakkeklub i gruppettoen på trods af seriøs fart over feltet.
Der er bred front og social samling på feltet, da man når i mål. Og i dag er ingen rullende i forplejningszonen: Sandwich og noget læskende indtages siddende, mens der tankes vitaminer til atleternes Fusion viden - bl.a. alle de nye muligheder og faciliteter, som vores nybyggede Fusion Workout Lab kommer til at indeholde. Snart efter går snakken løssluppent. For deling af erfaring og læring er lige så vigtig som det sociale på en hyggedag, der gerne skulle være et break i de mange slidsomme dage med ensomme, lange træningspas.
”I det daglige samarbejde har vi ofte kontakt til vores atleter, men som oftest hver for sig og altid omkring noget fagspecifik grejoptimering. Samtidig er det ikke så ofte atleterne har mulighed for at ses - og nogle kender slet ikke hinanden. Derfor synes vi, at en sommersamling er vigtig for os alle og den fælles Fusion ånd. Her kan vi mødes omkring et socialt arrangement i en uformel, afslappet atmosfære og samtidig udveksle noget faglighed på tværs af sportsgrene”, siger dagens vært, Troels Vest fra Fusion   
Tiden løber som bekendt i godt selskab. Og mens nogle søger mod skærmen i baggrunden for at tjekke stillingen, da det spidser til mod dagens alpefest i cykelfrankrig, trækker andre mod bordtennisbordet.
Men snart er der igen alvor i legen, og sports-profferne begynder at sive midt på eftermiddagen. Tidlig fyraften? Nej, videre til den hårde træning, der hver dag skal passes minutiøst - basta!

Kommentér