Weekend highlights

Weekend highlights

Foto credit @eldelcora


Første PRO sejr til Laura Madsen, Toppræstationer i IM South Africa, Coloquick vinder i Ordrup og Vejle  


Kæmpe spansk triumf for Laura Madsen

Det 21 årige stortalent imponerede alt og alle i søndagens 70.3 Valencia, med karrierens første PRO sejr, som blev grundlagt på en fænomenal hurtig cykling (bedste split) og nerver af stål på det afsluttende løb. Laura har netop givet et vinder-interview til Tri-Oraklet podcast, som findes i linket herunder. 

https://on.soundcloud.com/q39fZAxb8N1FYhVU6

I mændenes PRO race leverede Anders Toft Nielsen en præstation, som var bedre end hans placering som nr. 37 af 76 retfærdiggør. Anders cyklede blandt de 10 hurtigste, men blev lidt et offer for de store "packs", som er svære at undgå med 90 mand på startstregen. 


DM10 km landevej

Hos elite-herrerne havde et par “gamle kendinge” fra Tri-sporten sneget sig med, for at teste formen. Blandt dem Thomas Jon Sørensen, nr. 18 overall, der inden løbet håbede på en tid under 31.00  - den mission lykkedes med fremragende 30.49 min.           


Zimmermann på podiet i Sydafrika

Havde svømningen i IM South Africa været kortet ned eller helt aflyst, som i de senere år nærmere har været reglen end undtagelsen, så havde podiet givetvis været med både Katrine Græsbøll og Laura Zimmermann. Men efter 6 år uden, lykkedes det endelig at få en fuld svømning under de berygtede lokale strømforhold. Dermed udviklede racet sig til en regulær “stærkmands-konkurrence” og så godt som ingen "paradekørsel" på cyklen. Det var forhold, der passede tyske Zimmermann fortrinligt og med en tid kun overgået af det nederlandske cykel-fænomen Diede Diederiks, nåede hun T2 i 4. position, med 5 min til fronten. På trods af et virkelig flot marathon (3..05.16) - faktisk kun overgået af Katrine Græsbøll’s 3.03.33 - så lykkedes det kun at erobre en enkelt placering, som til gengæld betød en plads på podiet og VM kvalifikation til Nice. Katrine blev en flot nr. 6 og fik endnu engang bevist at hendes løb har international klasse på Ironman-distancen.  

Hos de professionelle mænd leverede svenske Rasmus Svenningsson et show af en anden verden på cyklen - plantede Cam Wurf med 6 min og måtte kæmpe med næb og klør for at holde en flyvende Mathias Lyngø bag sig på løbet hele vejen til mål. Lige bag podium-kombatanterne, var det Bart Aernouts som nr. 5, der gjorde et super-comeback efter sit uheldige styrt sidste sæson. Den rutinerede belgier blev sat eftertrykkeligt på svømningen, men viste høj klasse på både cykling og løb - som henholdsvis 3. og næsthurtigst af alle.  


2 sejre ud af 2 mulige for ColoQuick 

Det succesfulde Skive-team fortsatte den hjemlige dominans på landevejen med 2 sejre ud af 2 mulige, i henholdsvis Ordrup ved Charlottenlund og Vejle. I det nordsjællandske sprintede den 19 årige komet Conrad Haugsted sig til karrierens første sejr som senior-rytter. I Vejle løbet var det blandingen af “brute force” og timing der gjorde udslaget, da både Simon Bak og Anders Vos Sørensen stak fra feltet, der aldrig fangede de to ColoQuick-ryttere igen. 

Team Sparekassen Aalborg havde Malthe Hellerup i mål som den hurtigste mand på 6. pladsen, mens det hos Team Aalborgs kvinder var Julie Marckmann som blev dagens hurtigste som nr. 4.

Kommentér