Tour de Fusion - det centrale Himmerland

Tour de Fusion - det centrale Himmerland
Distance med udgangspunkt på Lansen, Svenstrup: 74,85 km
Højdemeter: 696 m
Estimeret tidsforbrug: 2:46:41

Hen ruten fra Strava
Vejtype: asfalt
Ruten er lagt i det centrale Himmerland. Er der interesse for gravel, er specielt området omkring Sønderup å og Skivum Krat velegnet med vekslende underlag og et naturskønt terræn.
Parkering på pendlerpladsen ved E45, afkørsel 29, Svenstrup syd
MTB spor i nærheden:
Rebild Skov, Rebild Skovehusevej, 9520 Skørping: Længde: 17,5 km. / Højdemeter: 245 / Afmærket
Poulstrup Sø, Gultentorpvej, 9260 Gistrup: Længde: 5,7 km. / Højdemeter: 210 / Afmærket
Kongshøj Skov, Vissevej, 9210 Aalborg SØ: Længde: 8 Km. / Højdemeter: 220 / Afmærket
Lundby Bakker: Pollendalen, 9260 Gistrup: Længde: 5,7 km. / Højdemeter: 250 / Afmærket
Rutebeskrivelse
Store dele af denne rundstrækning i det centrale Himmerland var med i flere af ruterne ved DM i landevejscykling 2022 - bl.a. herrernes linieløb. Der er derfor mulighed for at udfordre dig selv og din cykelmakker på den kuplede rute, der henter sine 700 højdemeter over mange, men mindre stigninger. Der er både skov og mere åbne stræk, hvor vinden kan få frit spil. Og der er aldrig langt hjem til udgangspunktet, hvis turen undervejs bliver for lang. Efter få kilometer møder du den Røde Bakke på Volstrupvej, der udfordrer med 4,7%, før du kører ind på De 3 Molbjerg Stigninger med bløde bakker over godt 5 kilometer. Herefter byder Harrildgårdevej, Flintdalevej og Huul mølle på stigningerne 4,4%, 5,2% og 5,8% - alle på korte stræk omkring den halve kilometer. Senere går turen gennem skønne Skivum Krats kvalificerede svar på en rigtig belgisk cykel-rutchebane, før turen går hjemover mere åbne og fladere stræk før ”finalebakken” på klassiske Ærtebjergvej.   
Andre oplevelser
Der kan provianteres efter få kilometer direkte ved ruten i dagligvareforretningen i Godthåb. Og hvis man tager en lille afstikker ned gennem byen, når man kommer til Nibe, er der is på havnen i Danmarks Bedste Ishus 2022, hvor der også er en lille café. Udgangspunktet for ruten ligger kun få kilometer fra det sydlige Aalborgs shoppingcentre og kædebutikker, så der er gode indkøbsmuligheder for resten af familien, hvis den er med på tur. Desuden byder Aalborg selvfølgelig på alle storbyens oplevelser, når det gælder kulturelt, historisk og underholdningsmæssigt. Himmerland er også kalkminebesøg, sejlture på fjordene og rundtur i vikingernes land. Nogle af Danmarks mest alsidige vandreture - både korte og lange - finder du bl.a. i de naturskønne Rebild Bakker og Rold Skov med masser af højdemeter gennem lyngbakker, skove og forbi maleriske søer.

Kommentér