Sådan gik det til: Coloquick Cycling’s Frederik Muff slår to rekorder i helt nyudviklet Fusion tempodragt

Sådan gik det til: Coloquick Cycling’s Frederik Muff slår to rekorder i helt nyudviklet Fusion tempodragt
Der var lagt op til en spændende lørdag, da en af Danmarks bedste enkeltstartryttere, Frederik Muff, 12. aug. i sidste uge havde sat sig for at lave et attentatsforsøg på to gamle temporekorder: 10- og 30 kilometers tidskørsel - endda på samme dag.
 
Ingen var i tvivl om rytterens form denne tidlige formiddag på den opmålte landevejsrute ved Skive: Frederik Muff, der til daglig kører for det danske kontinentalhold, Coloquick, var velforberedt med en nylig andenplads i enkeltstart i det franske UCI-etapeløb, Kreiz Breizh, en niendeplads i linjeløbet ved denne sommers DM og en plads som nummer fem i DM enkelstarten - kun 24 sekunder fra en podieplads.
 
Og der var da også i cykelsporten generelt en forventning om, at Muff ville lykkes med sit forehavende. Men selvom den gamle 10 km rekord, kørt af Brian Holm for over 40 år siden på en stålramme med aluhjul og Frank Hyldgaards 30 km rekord fra 2000 var sat under datidens forhold, stiller et seriøst rekordforsøg i nutidens kontekst alligevel krav til specialiseret og toptunet grej.
 
”Jeg forventer at køre over 50 kilometer i timen på begge forsøg, og det kræver ikke bare gode ben, men også godt udstyr,” sagde Frederik Muff inden sine rekordforsøg. ”Vores tøjsponsor FUSION er gået helhjertet ind i projektet og har været en kæmpe støtte. Jeg kommer til at tørne ud i en helt ny Tempo!-prototype-dragt til forsøget, så jeg kan køre hurtigst muligt.”
 
Fusion’s udviklingsteam har gennem mange måneder været sparingspartner i de minutiøse forberedelser og Muff har ugentlig haft sin gang hos udviklingsteamet i Fusion HQ’s testlab og systuen, hvor der er blevet arbejdet med materialer og deres sammensætning - endda helt frem til dagen før lørdagens kørsel. 
 
”Umiddelbart er TT-dragten ikke tænkt som et produkt, vi laver med sigte på salg. Men vores løbende samarbejde med Coloquick - og specifikt omkring prototyping af Frederiks dragt til rekordforsøgene - er et vigtigt led i den erfaring og know how vi hele tiden forsøger at opbygge gennem uendelige tests og prototyping. Og det får vi kun ved at bevæge os ud i sportens helt specifikke discipliner, hvor vi finder de små nuancer og gains, der bringer os videre i jagten på verdens hurtigste sportstøj - også i mere bredtfavnende produktmæssige sammenhænge.”, siger Mads Nissen, co founder og udvikler i Fusion.

 

Med de politimæssige tilladelser, den officielle tidtagning, kontrollerende DCU kommisærer og et besøg af Antidoping Danmark på plads, var der gjort klar til den obligatoriske stående start med vendepunkt halvvejs. Nu skulle kombinationen af gode ben og godt grej bære frugt: Da de 10 km er tilbagelagt, måles gennemsnitsfarten til 54,75 km/t Tiden taler for sig selv: 10:57:42 - den gamle rekord på 12:16:00 var slået med godt et minut, hvilket da også fik Brian Holm til tasterne på X (tidligereTwitter) med et tillykke! 
 
Og mindre end ti timer senere lykkedes det samme dag for Muff at overtage endnu en dansk rekord. Denne gang 30 km tidskørsel. Trods regn blev det atter en solid forbedring: 34:19:00 med 52,45 km/t i gennemsnit - næsten 4 minutter bedre end den gamle rekord på 38.09:45 
 
“Jeg havde ikke regnet med at komme under de 11 minutter, på formiddagens forsøg, men der var godt gang i benene og cyklen fløj afsted,” sagde den nybagte rekordindehaver bagefter. “Om aftenen gjorde det ondt i benene hele vejen, men det var en kæmpe motivation at flere af beboerne langs ruten var ude for at heppe. Det gav lige lidt ekstra watt i benene.”
 
Frederik Muff fortæller, at tanken med rekordforsøgene hele tiden har været at se, om han kunne være med til at sætte fokus på rekordkørsler igen.
 
”Tidligere var rekordforsøg i cykelsporten prestigefyldte discipliner, som mange af de legendariske cykel-ikoner har skrevet sig ind i historien med”, siger Muff. ”Og med hele opmærksomheden omkring italienske Filippo Ganna’s nylige timerekord, håber jeg tendensen vender mod fornyet interesse.”
 
”Jeg håber dog at have mine rekorder for mig selv lidt endnu, før nogen basker dem”, griner Muff. ”Men det er aldrig en skam at tabe til ryttere, der kan køre stærkere end en selv - så jeg håber, der er nogen, der prøver!” 
 
Og lørdagens succes har givet Coloquick-rytteren smag for mere indenfor tempo-rekorder: ”Mange har siden mine rekordforsøg spurgt, hvornår jeg angriber Martin Tofts timerekord fra 2019 på 53 kilometer og 975 meter. Den bliver virkelig svær, og jeg havde ikke lige tænkt tanken selv. Men hvis udstyr og formen flasker sig, skal den måske have et skud - hvem ved”, slutter Muff.

Kommentér