Iskolde Ditlev triumferede i steghedt Miami-race

Iskolde Ditlev triumferede i steghedt Miami-race

Da startskuddet lød lørdag kl. 13.15 i Miami, havde temperaturen for længst passeret de 30 grader. Varmen og den høje luftfugtighed fik stor indflydelse og hele 30 % af PRO herrerne endte med DNF.

Alistair Brownlee og dennes selverklærede “fanboy” Sam Laidlow er for tri-konkurrencer  hvad plutonium er for atombomben. Feltet blev øjeblikkeligt sprængt og de langsomste svømmere fuldstændig isoleret.

 Selv en habil svømmer som Magnus, tabte 20 sekunder på første loop af de 2 km svømning. I skiftezonen var han nr. 15 - knap 1 min efter 70.3 verdensmesteren Rico Borgen, Brownlee og Laidlow. Den absolut største “enforcer” af stram kæde, var utvivlsomt den franske 70.3 specialist Mathis Margirier. Kun Brownlee formåede at hænge på i det opskruede tempo.

Selv med en rekord høj gennemsnitsfart af Magnus på + 47 km/t, kom han ikke nærmere Mathis og Brownlee de første ca. 40 km. Først da Sam Laidlow hoppede på “Ditlev toget”, lykkedes det ved fælles hjælp at hugge forspringet ned til et minimum. Med ca. 10 km tilbage var der kontakt og kvartetten Ditlev, Laidlow, Mathis og Brownlee skulle forberede sig mentalt på løbet efter én af de hårdeste cyklinger  i PTO/T100 formatets historie. Blandt de nærmeste forfølgere var Daniel Bækkegård ca. 2 min efter - en komfortabel men langt fra sikker margin. 

 

Laidlow var hurtigst i T2, mens Magnus tog sig overraskende god tid - en klog disposition skulle det senere vise sig. Som i de gode gamle ITU-dage fløj Brownlee i front, med et tempo som ingen kunne respondere på. Laidlow var den første der “knækkede”, måske en regning for manglende energi, da drikkedunken faldt af tidligt på cyklen. Magnus var cool calm and collected i sit hvide FUSION-TEMPO suit, proppet med kølende svampe over skuldre og nakke - man fik uvilkårligt flashbacks til 80’ernes hotteste tøjmode - skulderpuden! Lidt som handlingen i et kendt børnerim, erobrede Magnus løbets 2. plads dog uden “grisen” eller “avisen”, men ihvertfald røg “Mathis’(en)” og Brownlee var ved at koge over i front. I live-udsendelsen kunne man se hvordan englænderen desperat forsøgte at nedkøle sig med is og flere liter kold vand ca. 200 m før han blev overhalet. I skarp kontrast hertil, løb Magnus fuldstændig smooth gennem aid-station, tydeligvis på forkant med både væske og nedkøling. Selv på en utrolig varm dag og efter en ualmindelig hård cykling formåede Magnus at løbe op til sit bedste niveau på  18 km-distancen, dvs. lige under 61 min. Magnus blev dermed den første vinder af T100 serien, 34 sekunder foran Sam Long og 1 min foran Mathis Margirier. Daniel Bækkegård og Sam Laidlow blev henholdsvis nr. 8 og nr. 9. Atleternes 3 bedste konkurrencer tæller i det samlede regnskab om det officielle (Long Distance Triathlon) verdensmesterskab, som afgøres i en “Grand Final” i slutningen af november. Allerede om 5 uger går det løs igen med T100 Singapore.         

Kommentér