MAGNUS vinder verdens største triathlon-event, JESPER og SARA svenske mestre, DANIEL 70.3 Europamester og GUSTAV HEBY U19 Europamester

MAGNUS vinder verdens største triathlon-event, JESPER og SARA svenske mestre, DANIEL 70.3 Europamester og GUSTAV HEBY U19 Europamester

MAGNUS VINDER VERDENS STØRSTE TRIATHLON EVENT

Ægte verdensklasse-performance i Roth  

Bare se på et lille udpluk af de seneste 30 års vindere i Roth - Lothar Leder, Jürgen Zäck, Chris “Macca”, Andreas Raelert, Rasmus Henning, Sebastian Kienle og Jan Frodeno. Det er navne der har domineret sporten i hvert sit årti, men typisk også navne der allerede var etablerede da de triumferede i Roth. Magnus er (hvor utroligt det end lyder) kun 24 år og har pt. mindre end 3 måneders erfaring på den fulde distance efter debuten i Ironman Texas. 


Tjeklisten:

Ud over en usædvanlig fysiologi, der synes som skabt til langdistance-tri, har Magnus også et helt enestående mindset og en vilje til at søge perfektion. Efter en fantastisk flot Ironman-debut tidligere på sæsonen, udarbejdede Magnus en tjekliste i samarbejde med coach Jens Petersen-Bach, med alle de forbedringer de kunne komme i tanke om. Det er efterhånden en kliche at bruge udtryk som: “leave no stone unturned”, men det er ikke desto mindre hvad teamet bag Magnus har gjort. Set på alle tænkelige forbedringer, fra aerodynamik til varme adaption og ilttelt - med efterfølgende test-validering hos Team Danmark, som følger “The Rising Superstar” tæt. 

Perfekt eksekvering: “Alle har en plan lige indtil de få én på lampen”, som Mike Tyson engang sagde. Blandt de bedste i verden træner alle hårdt og forbereder sig grundigt. Alligevel er den perfekte race-day uhyggelig sjælden, nogle oplever det måske kun 1-2 gange i hele karrieren. Derfor var det også vanvittigt at se Magnus eksekvere et næsten fejlfrit race, mod nogle af sportens største navne Jan Frodeno og Patrick Lange. 

Magnus er mest kendt for sin fænomenale power på cyklen, selvom han også er en fantastisk løber -> den sport han faktisk dyrkede før triathlon. Det var tydeligt at erfaringen fra IM Texas, gav noget ægte selvtillid på løbet. Magnus lod sig ikke presse af sportens “Top Dog” (frodeno) til at tage lange føringer på cyklen eller grave et stort hul i sukkerdepoterne med vilde angreb.. han fulgte simpelthen bare med. De historie-bevidste vil vide, at dette passive træk var præcis hvad Mark Allen gjorde, da han i 1989 for 6. gang stod over for “uovervindelige” Dave Scott. I stedet for at angribe, blev han tæt på mesteren - “skyggede” ham, for at tage ved lære. 


Ny bike course record: Utrolige 4.01.56 lød tiden da Magnus stillede cyklen, mere end 3 minutter hurtigere end Cameron Wurfs bedste tid på ruten. Bortset fra de første 30 min. efter svømningen, hvor Magnus knoklede for at lukke forspringet til Frodeno, havde han ikke brændt nogle “tændstikker” og var derfor helt klar til løbet. En stor drengedrøm gik i opfyldelse, da Magnus foran hele det tyske pressekorps sad i skifte-teltet face to face med selveste Frodeno - sportens G.O.A.T (Greatest of all time). 

Efter bare et par km måtte den tyske superstjerne dog erkende, at de gamle achilles-scener endnu ikke var klar til 42 km (forhåbentlig bliver de det til “one last hurra” til Oktober). Med ét var Magnus pludselig suverænt i front af konkurrencen, en håndfuld minutter foran det svenske stjerneskud Robert Kallin og hele 16 min. ned til Patrick Lange. Magnus kunne have sænket tempoet betydeligt og stadig vundet, men  valgte at holde hovedet koldt og dampen oppe. Hjemme i de danske stuer lurede en mulig sensation - Jan Frodeno’s verdensrekord fra 2016 var i den grad inden for rækkevidde. Tiden er ganske vist slået siden, men regnes stadig for den officielle rekord på distancen. 

Det var tydeligt for enhver, at havde Magnus været klar over hvor tæt det var på, kunne han have sprintet de sidste 400 m i mål - men i stedet valgte han at nyde opløbet og den vanvittige kulisse der omfavnede ham som deres egen -> vindertiden 7 timer 35 minutter og 48 sekunder - kun 9 sekunder langsommere end “rekorden” fra 2016 og i parentes bemærk uden våddragt modsat for 6 år siden. Det er et kæmpe resultat som vi ærlig talt er nogle stykker, som skal bruge lidt tid på helt at fatte, men uden tvivl en sejr og en præstation i absolut verdensklasse.   

 

DANIEL BÆKKEGÅRD NY EUROPAMESTER I 70.3

Daniel Bækkegård Kom, Så og Sejrede i Helsingør!  

En ting er at møde op på hjemmebane som favorit, noget helt andet er at holde hovedet koldt og eksekvere. For 2 år siden slukkede lyset for Daniel allerede efter svømningen. I en hektisk 2021 sæson blev der ikke plads til at race Helsingør, så forventningspresset var på max allerede inde race-start. Bækkegård er tydeligvis vokset med opgaven og tog således teten fra første armtag, som en hjemvendt Cæsar efter gallerkrigene.

Blandt de få der kunne følge det høje tempo var Daniels gode ven og træningskammerat Miki Taagholt. De 2 fik hurtig etableret et stærkt samarbejde på cyklen og med 45 km/t over de 90 km, blev alle forsøg på at lukket til Daniel og Miki afvist.

På løbet var det nu et direkte opgør mellem nr. 3 og 4 fra 70.3 VM i St. George, der gik dog ikke mange km før Daniel begyndte at trække fra og kunne kontrollere føringen hele vejen til mål i supertiden 3t40 min.

Næste store opgave for Daniel bliver bl.a Collins Cup, før et ekstremt spændende efterår med Ironman Hawaii og VM 70.3 St. George.

 

 

Svensk og Svensson “Swedish Champions” i Vansbro

Challenge Vansbro middle distance Swedish Championship

Sara Svensk er på vej tilbage efter en meget lang periode med skader, som desværre har begrænset løbetræningen til 0 km de seneste måneder. Alligevel formåede hun at tage en samlet 2. plads (4.07.47) i Challenge Vansbro efter britiske India Lee, der var omkring 3.30 min hurtigere. Sara var dog hele 14 min. hurtigere end nærmeste forfølger og vandt det svenske mesterskab overlegent.  

Jesper Svensson, der normalt laver sine bedste resultater på fuld IM distance, formåede at vinde Challenge Vansbro overall i en “lynsnap” vindertid 3.38.22 hele - 4 min. foran nærmeste forfølger. Benjamin Mark Andersen havde også fundet vej til Sverige, og blev nr. 4 overall knap 10 min. efter Jesper.

 

GUSTAV HEBY MTB-JUNIOR EUROPAMESTER

MTB XCO European Championship, Anadia Portugal

Gustav Heby har haft en fantastisk sæson på den europæiske MTB-scene og vundet samtlige junior-løb i sæsonen. Den 18-årige nordjyde er nr. 1 på verdensranglisten og var også storfavorit til at vinde Europamesterskabet. Optakten var dog alt andet end perfekt, da transporten af landsholdets cykler blev forsinket, og først ankom til Portugal dagen før racet. En kæmpe streg i regningen for enhver cykelrytter, men nærmest katastrofalt i MTB, hvor det er alfa og omega at kende ruten og træne på den så meget som muligt før konkurrencen. Gustav så dog ikke ud til at være påvirket da mesterskabet blev skudt i gang. Ifølge landstræner Mads Bødker, har Gustav i år virkelig formået at bygge tålmodig og taktisk forståelse oven på sin fantastiske fysik. Det var således en perfekt eksekveret gameplan af Gustav, der endnu engang bragte ham først over målstregen - denne gang dog som Junior Europamester. 

Selvom Gustav med EM-titlen, opnåede et stort personligt mål, er der ikke udsigt til nogen lang sommerferie efter triumfen. Allerede i slutningen af august venter VM i Les Gets (franske alper) og her kommer det ambitiøse MTB-talent stensikkert efter mere end flot alpe-udsigt og en “Finisher T-shirt”.        

  

 

Kommentér