FUSION profiler jagter EM medaljer i weekenden

FUSION profiler jagter EM medaljer i weekenden

“Three strikes and out” ud over at være “dating-reglen, som alle moderne mennesker bekender sig til” i Langt fra Las Vegas afsnittet - Mere møs til Dennis fra 2003, så er det også en kort og præcis opsummering af danske EM medaljechancer denne weekend. Fredag og lørdag kører Alberte Kjær og Emil Holm EM i München på OL distancen og søndag gælder det Mixed Relay. Lidt længere mod øst (samme søndag) skal Jens Emil forsvare de danske farver i forbindelse med Xterra Czech. 


Jens Emil vandt sølv, da EM i Xterra sidste år blev afholdt i Tyskland. En dansk medalje vil derfor på ingen måde være urealistisk, selvom mesterskabet foregår på en anden rute, hvor Jens Emil aldrig tidligere har været på podiet. Den krævende rute, beliggende i det vestlige tjekkiet (Bøhmen), er ellers særdeles kendt for Jens Emil, som har kørt den 3 gange tidligere, med en 4. plads i 2021 som bedste resultat. 

Følg med søndag morgen fra kl. 08.50 i linket her ->  Watch !! 2022 XTERRA European Championship Live Stream (live-sportsonline.com)


En individuel dansk EM guldmedalje til Alberte eller Emil vil være en vaskeægte sensation, primært fordi det franske landshold har taget det tunge skyts med - tydeligvis med henblik på at rydde bordet M/K + i Mixed Relay. Alberte delte dog podiet med stjerne-duoen Beaugrand/Periault tidligere på året (april), så hvorfor skulle hun ikke kunne gøre det igen? Emil Holm kan med et top-10 resultat matche karrierens bedste individuelle præstation fra WTCS Hamborg 2021. Feltet er ganske vist gigantisk (72 mand), men mangler dog en række superstjerner, fx. Alex Yee og Marten Van Riel, hvilket giver håb for en dansk topplacering. 


Mange har måske allerede glemt det, men Danmark er faktisk blevet europamestre i Mixed Relay før - nemlig Kitzbühel 2017. I mellemtiden er holdets største stjerne Andreas Schilling gået på tri-pension, men Danmark stiller alligevel med et særdeles slagkraftigt hold. Udover Alberte Kjær og Emil Holm, er der også fundet plads til laktat-monsteret Oscar Gladney samt Sif Bendix Madsen, som vender tilbage efter en længere skadesperiode. Efter VM i Montreal for 6 uger siden, hvor holdet fightede en 7. plads hjem, er der grund til optimisme og tro på et topresultat - top 5 vil være fantastisk - top 3 er en 10’er på den skala hvor Jonas Vingegaard er 12’er!


Meget tyder på at vi får et spektakulær event med verdensklasse coverage, idet både Super Leauge og Arena Games tidligere har benyttet sig af den sydtyske race-venue. Følg med hele weekenden via livestream på DRTV og DR2. 


Fredag 12/8: European Championship: Triatlon (k) – se med fra kl. 17.15-19.25 DRTV 

Lørdag 13/8: European Championship: Triatlon (m) – se med fra kl. 16.00-17.58 DR2

Søndag 14/8: European Championship: Triatlon, mixed stafet -  se med fra kl. 18.00-19.30 – DRTV 

Kommentér