Weekend Highlights

Weekend Highlights

“Tju-bang-Chokolademand” - Alberte Mesterlig i Montreal 

Alberte Kjær er for alvor tilbage i storform med weekendens individuelle 4. plads i WTCS (VM sprint) - karrierens bedste og uden tvivl ét af de største resultater i dansk triathlon nogensinde. Efter en sløj periode med post-covid symptomer, ramte Alberte formen over 2 dage i super-sprint formatet. Først med direkte kvalifikation til finalen, og siden 3 stensikre præstationer afsluttende med en formidabel finale med de 10 bedste kvinder, hvor Alberte blot var 10 sekunder fra VM Bronze. Der var dog ikke tid til at hvile på lauerbærene, da Alberte allerede søndag skulle repræsentere det danske Mixed Relay landshold. Den danske VM-kvartet, som ud over Alberte består af Oscar Gladney, Anne Holm og Emil Holm, fik sat en utrolig solid konkurrence sammen. Holdet endte på en meget flot 7. plads efter triathlon giganter som Frankrig, Storbritannien, USA og New Zealand - men FORAN mastodonterne Australien, Spanien, Italien og Norge.  

Bækgaard’s 3. DM-medalje i træk

På Skovdalen stadion i Aalborg var Rune Bækgaard for 3. år i træk med helt fremme da DM 10.000 meter skulle afgøres. Med 2 x sølv i streg var der lagt op til en spændende rematch mod de respektive mestre fra 2020 og 2021, Abdi Ulad og Rune’s klubkammerat i AGF Jacob Simonsen. Abdi fik relativt hurtigt opbygget et forspring og cruisede tilsyneladende mod sin 6. DM titel på distancen, mens Bækgaard og Simonsen forsøgte at lukke hullet i en form for samarbejde. Først på de sidste 200m rykkede Jacob Simonsen fri og skubbede Bækgaard ét trin ned af medaljeskamlen. Rune ser nu frem mod en længere kontinuerlig trænings-blok og efterårets store marathon-løb. 


Bækkegård Kom, Så og Sejrede i Helsingør!  

En ting er at møde op på hjemmebane som favorit, noget helt andet er at holde hovedet koldt og eksekvere. Daniel Bækkegård tog ingen gidsler, da han som en anden Cæsar erobrede Helsingør med køligt overblik og absurd højt niveau i alle 3 discipliner. Miki Taagholt gjorde følgeskab på svømningen og cyklen, inden Daniel sagde farvel og tak efter få km på løbet og hev en stensikker EM 70.3 sejr hjem i supertiden 3t40 min. 

Med ét af de hurtigste løb på dagen (1.11.09), havde bastian Peitersen en konge-debut på den internationale scene med en samlet 9. plads. Franske Tom Lecomte viste også gode takter i sin comeback-sæson. Klatre-specialisten kunne også træde på de flade nordsjællandske veje og sluttede som nr. 11. Første Ironman top 10 til “Ørneungen”

“Vasen har været stillet frem længe, og nu sætter han blomsterne i den”. Luften var tyk af symbolik, da Jesper Riis i weekendens Ironman Nice strøg i mål som nr. 9. Dramaturgisk kunne det ikke var skrevet mere perfekt…”Tour legendens søn i top præstation på franske landeveje”. Med et yderst habilt 2.51 marathon, var det en rørt Jesper der krydsede målstregen ude af stand til at fatte, at han var blandt de 10 bedste i én af verdens mest kendte Ironman konkurrencer. Jesper fik tanket en masse god selvtillid efter en svær periode med en del DNF (ikke-gennemførte konkurrencer) og forhåbentlig er det begyndelsen på en lang opadgående form-og selvtillids kurve.

Kommentér