Triatlet Alberte Kjær Pedersen

Triatlet Alberte Kjær Pedersen

Alberte konkurrerer primært triatlon på enten sprint- eller OL distancen. Internationalt er det i år blevet til en World Cup sejr i Japan, en 8. plads ved EM i München, en 7. plads ved VM i Mixed Relay, en 4. plads ved WTCS i Montreal samt sejren i to franske grand prix’er. Det betyder, at Alberte nu har en 19. plads på OL-ranglisten og en 21. plads på verdensranglisten.

2022 bød også på Albertes både værste og bedste resultat: nr. 42 og nr. 4 i VM serien på turene rundt i verden til blandt andet de olympiske arenaer i München og Montreal. Men når Alberte rejser, er race og hotelværelser blot en del af oplevelserne, der ofte er meget mere nuancerede og personlige: Senest var det umuligt at opdrive en canadisk taxa, så det lokale politi måtte give et gratis lift. Eller de 14 dages ophold i huset, hvor alle var franske, og det eneste, hun lærte, var ordene ”trou du cul”, som hun fandt ud af betyder ”r..h..” 

Også hendes første fysiologiske test i Team Danmark, et bryllup (som deltager ganske vist) og protese håndværket på Tandlægehøjskolen, hvor hun til dagligt går, har gjort stort indtryk i år.

Kommentér