Inline Skating - sådan kommer du i gang!

Inline Skating - sådan kommer du i gang!
Prof speedskater, Viktor Hald Thorup hjælper dig her igang med dine nye inliners.
Rulleskøjteløb betragtes ofte mere som leg end sport, men det ene udelukker bestemt ikke det andet. Rulleskøjtetræning kan være et fremragende supplement til eller endda erstatte løb.
Akkurat som løb, så er inline skating en let tilgængelig, relativ billig sportsgren, som kan dyrkes på alle asfaltbelagte stier. Der er tilmed udviklet særlige hjul til våde veje, så vejret ikke kan spolere din træning. 
Her er en række fordele ved rulleskøjteløb, som kan gøre det specielt attraktivt for dig at investere i et par inline skates, og ramme cykelstierne denne sommer.

Mindre belastning end løb

På rulleskøjter vil du ikke opleve samme stød ved kontakt med jorden, som du kender fra løbesporten. Løb på rulleskøjter vil derfor skåne led og knogler og mindske skadesrisikoen.
Aktivering af utallige muskelgrupper 
Når du står på rulleskøjter aktiveres både over- og underkrop, herunder muskelgrupper, som vi ellers ikke bruger så meget i dagligdagen. Du vil f.eks. hurtigt kunne mærke, at dine ankler og din ryg kommer på arbejde.
Skills 
Ser vi bort fra de muskulære fordele og det gavnlige for hjerte-kar systemet, så tilegner du dig også nogle tekniske skills. Din balance- og koordinationsevne forbedres markant, og det samme gælder din mobilitet takket være de laterale bevægelser (bevægelser væk fra kroppens midtlinje).
Hurtig fremgang
Hvis du er ny på 8 hjul, vil du opleve, at du nærmest forbedrer dig dag for dag. Det tekniske aspekt vægter ekstremt højt, og du vil derfor lynhurtigt opleve mærkbar forbedring i takt med, at du lærer nye teknikker og bevægelsesmønstre. 
For at du kan få det bedste ud af din rulleskøjtetræning, har jeg 5 gode råd til dig, der er ny på inliners:
Udstyret skal følge din udvikling
Det hurtigste setup er kun hurtigst, hvis du mestrer det. Alt for ofte ses det, at store hjul og lange klinger spænder ben for den tekniske udvikling. Du bør derfor altid starte med mindre hjul (Jeg vil anbefale 100 mm) og støvler med god komfort og stivhed/støtte omkring anklerne. Hvis du vil have et komplet overblik, finder du min udstyrsguide, på min hjemmeside.
Husk hjelmen
Selvom det ikke er lovpligtigt, så vil jeg anbefale, at du altid bruger cykelhjelm, når du står på rulleskøjter. Du er sikret, hvis noget skulle gå galt. Og så giver det også følelsen af sikkerhed, som måske kan hjælpe dig med at rykke på teknikken eller dine fartgrænser.
Meld dig ind i en klub
Rulleskøjteløb er sjovest i flok! Akkurat som løb og cykling bliver det lidt federe at dele træningen med en makker eller to. Samtidig kan man også bruge de mere erfarne skatere til sparring angående teknik og materiel.
Teknikken skal have førsteprioritet
Elsker man at træne hårdt, så kan man let glemme det tekniske og bare fokusere på at presse citronen og skøjte sig helt i hegnet. Det stemmer sjældent overens med langsigtet fremgang! Fokusér i stedet på at beholde en flot dyb skøjte position, selvom bentøjet begynder at syre til. Tvinger du dig selv til at sidde i en 90 graders knæ stilling, så skal du nok ende med ømme stænger og bagdel.
Gør dig selv den tjeneste at kigge forbi min youtube kanal “Viktor Thorup”... Her finder du svar på ALT, du skal vide om inline skating. Håber denne artikel motiverede dig til at give inline skating et skud! 
God (med)vind derude!
Viktor Hald Thorup

 

Bliv godt pakket ind til inline skate:

C3 Long Tights

Womens C3 Training Tights

C3 LS Shirt: WomenMen   

Kommentér