MTB World Championship-bronze & World Cup topresultat i Bergen

MTB World Championship-bronze & World Cup topresultat i Bergen

Sofie Heby med kæmpe VM resultat:


MTB verdensmesterskaberne blev i sidste uge afviklet i franske Lens, og efter et ekstremt velkørt EM tidligere på sommeren, var der store forventninger til søskendeparret fra Gug. Drømmen om “The double” brast dog på et splitsekund for den nykårede europamester (Gustav Heby), efter et voldsomt styrt på første runde af sit løb. Derfor var der formentlig ekstra meget tænding på hos storesøster Sofie, da U23 klassen skulle i VM-action søndag. Det er kun 6 uger siden at Sofie vandt sin første U23 World Cup og selvtilliden så heller ikke ud til at fejle noget, på trods af det stærke felt. Hjemmebane favoritten - franske Line Burquier - førte an i et tidligt angreb, hvor 7 ryttere kom væk fra hovedgruppen. Sofie fik lige akkurat sneget sig med og kunne fra sin position som “agterlanterne”, kontrollere udviklingen. Med stor taktisk snilde, fik Sofie langsomt men sikkert kørt sig hele vejen frem til 3. pladsen - ca. 1 min fra sejren. På trods af god form og lovende takter i sæsonen, er denne VM medalje en vanvittig imponerende bedrift af Sofie Heby, et foreløbigt højdepunkt i en lovende MTB karriere, som først lige er begyndt!  

Emil Holm med topresultat i Bergen:

Modsat det sydlige Californien, så regner det ALTID i Bergen. Hjemmebanen for de norske supertrio Blummenfelt, Gustav Iden og Casper Stornes, som alle var til start i weekends hårdt-pakkede World Cup afdeling på sprint distancen. Emil Holm, der næste uge debuterer i Superleauge formatet, viste storform ved at løbe sig ind på 14. pladsen (ud af 65), foran bl.a Gustav Iden og Jonathan Brownlee. Det er samtidig et af Emils bedste resultater i World Cup sammenhæng, specielt set i lyset af de mange topnavne på startlisten. Alberte Kjær var til start i kvindernes elite-race, men manglende samarbejde på cyklen, umuliggjorde desværre chancen for et dansk topresultat - Alberte blev nr. 19 med dagens næsthurtigste løb (16.38). 


70.3 Zell am See & 70.3 Duisburg:

På 70.3 VM ruten fra 2015, var der Posedown for især tyske PRO atleter, i østrigske Zell am See - inklusiv veteraner som Sebastian Kienle og Andreas Dreitz, men også den danske vårhare Oliver Martinussen, havde fundet vej til alpelandet. 70.3 specialisten Frederic Funk tog endnu engang stikket hjem, mens Oliver fik løbet sig op på 10. pladsen i det stærke felt. 


AG verdensmester Kyra Meulenberg fra Holland, brugte weekendens 70.3 Duisburg som en del af sine Kona-forberedelser. Konkurrencen blev kørt uden PRO felt og Kyra blev nr. 3 samlet, og vandt 25-29 klassen med næsten 30 min. Det er planen af Kyra Meulenberg køre professionelt fra næste sæson. 


DM i Silkeborg:

Legendariske Silkeborg Triathlon (Danmarks vel nok ældste stævne) gentog sidste års DM værtskab, gældende for både elite og Age Group. Hos amatørerne blev young gun Henrik Kjærgaard nr. 2 efter en formidabel dyst mod de lokale helte - Lars Lomholt (vinder) og Mikkel Rosendal Larsen (nr. 3). 

Bastian Peitersen tilkæmpede sig DM Bronze hos eliten for 2. år i træk, efter en særdeles hård kamp mod den københavnske aero-konge Kristoffer Visti og den tidl. dobbelte DM-vinder Mathias Lyngsø Petersen. Særligt kampen om 2. og 3. pladsen blev spændende, da Visti med uhørte 2.08.45 på den kuperede rute - var over 6 min. hurtigere end Bastian, som til gengæld hentede det meste tilbage på løbet med 1.15.33 - desværre ikke helt nok til at rykke forbi og tage 2. pladsen.

Kommentér