“Det bli’r i familien” - 2 x Heby i dansk World Cup triumf

“Det bli’r i familien” - 2 x Heby i dansk World Cup triumf

Sofie og Gustav Heby fra Gug lidt udenfor Aalborg, viste MTB mesterklasse i weekendens tyske World Cup afdeling


Albstadt syd for Stuttgart var vært, da verdens bedste MTB-ryttere i weekenden dystede i World Cuppen. Gustav Heby var til start i juniorklassen og den nordjyske teenage-sensation tog ingen gidsler. Han kørte sig i front med det samme og udbyggede forspringet til forfølgerne, inden han kunne modtage folkets hyldest i ensom majestæt, efter en regulær magtdemonstration. 


Gustav Fortæller: “Det er ét af de fedeste løb jeg har kørt, ikke kun fordi jeg vandt, men også bare selve World Cup stemningen. Jeg kørte kontrolleret fra start til slut og holdt konkurrenterne bag mig. På de første 2 ½ omgange havde jeg ca. 20 sekunders til nærmeste forfølger, men på de sidste 1 ½ omgang fik den “fuld Gadaffi”, så jeg endte med en relativ stor margin på 50 sekunder ned til nr. 2. Det var et kæmpe stort øjeblik at krydse målstregen, og jeg er mega stolt og glad for sejren”.

Sofie’s World(Cup): 

I kvindernes U23 heat, fik den tidligere judo-mester en perfekt start, som betød at hun var i front på første nedkørsel, hvor det lykkedes at skabe et lille forspring. Uheldigvis tabte Sofie kæden på den efterfølgende bakke, og på trods af hurtig montering, kostede det en del placeringer. Herfra var fokus på at køre smart og æde placeringer - one by one. Efter det ufrivillige “kæde-stunt” lå Sofie nr. 7, men snart var hun tilbage i top 4, med “medaljerne” inden for rækkevidde. Kampen om podiet blev dog lidt af en thriller.. da Sofie nåede op til MTB-rytteren foran, hang de sammen som ærtehalm hele den efterfølgende omgang. På næstsidste omgang måtte Sofie hive et monster ryk op af posen, for at slippe fri fra sin rival. Heldigvis lykkedes det at holde 3. pladsen hele vejen til mål med et godt tråd i pedalerne. 


Sofie udtaler: “Jeg er virkelig gået all in på cykling i år, så det her løb betyder sindssygt meget for mig. Det er både super fedt og enormt forløsende, når man får bekræftet at den hårde træning og dedikation til den her sport giver pote. Det motiverer mig helt vildt og jeg glæder mig allerede til World Cup i Nove Mesto næste weekend”  

     

Kommentér