Det bedste af Fyn

Det bedste af Fyn
Rute fra Kasper Jørgensen, tidligere eliterytter
Distance med udgangspunkt i Odense: 133,6 km
Højdemeter: 1.015 m
Estimeret tidsforbrug: 4:30:00

Hent ruten fra RidewithGPS
Vejtype: asfalt
Ruten er lagt på en rundstrækning, der giver dig det bedste af den fynske natur: bakker, skove, historiske herregårde og havkig ud over det Sydfynske Øhav - alt sammen med start og mål i Odense. Der er masser af muligheder for gravel og grussport - bl.a. i skovene omkring Langesø umiddelbart vest for Odense og sydligst på ruten mellem Fåborg og Svendborg
Parkering ved Promenadebyen, 5000 Odense (tæt på Storms Pakhus)
MTB spor i nærheden:
Svanninge Bakker: Odensevej, 5600 Faaborg: Længde: 6,3 km. / Højdemeter: 150 / Afmærket 
Langesø, Langesøvej 142, 5462 Morud: Længde: 16,4/11,4 km. / Højdemeter: 310/210 / Afmærket 
Trunderupskoven, Akkerupvej, 5683 Haarby: Længde: 6 km. / Højdemeter: 120 / Afmærket 
Glamsdalens Bikepark: Langbygårdsvej 12, 5620 Glamsbjerg / Længde: 3,3 km. / Højdemeter: 60 / Afmærket
Ringe, Egelundsvej 1, 5750 Ringe: Længde: 4,7 km. / Højdemeter: 65 / Afmærket
Rutebeskrivelse
Ruten starter centralt i Odense og går langs havnen ud ad byen mod vest på mindre veje til Langesø og det småkuperede og naturskønne område. Samme terræn fortsætter sydpå til Vissenbjerg bakke, der som en del af det centralfynske højland er med i Fyn Rundt. Her venter to stigninger - nogle steder på 6,1% - ialt 2,5 kilometer og 57 højdemeter, inden ruten fører dig over Frøbjerg og gennem skovstrækningen omkring Krenkerup Gods. Herefter kører du med småbuler undervejs generelt små hundrede faldmeter nedad til kysten og det Sydfynske Øhav. På gammelt DM terræn nord for Fåborg går det igen op og ned igennem runde istidsbakker - De Fynske Alper ved Svanninge og op mod egnens mest kendte stigning, Golfbakken, der med sine 65 højdemeter og en gennemsnitlig stigning på 5,3% skærer sig gennem den lokale golfbane. Så er det igen hjemad mod nord ad de små hyggelige veje på det noget fladere Fyn - bl.a. forbi Sandholt Slot - inden Odense og is på Vaffelhuset ved skovsøen venter.             
Andre oplevelser
Odense byder selvfølgelig på alle storbyens oplevelser. Ved Langesø er skovene private, men der kan løses licens til ridning og MTB sporene (her er også MTB-skole), mens man naturligvis må færdes på de mange stier og grusveje. Du kan også spille golf eller leje båd og fiske i Langesø. Vissenbjerg højdedraget langs ruten er på grund af specielle istidsforhold trappeformet, hvilket har affødt både Fyns højeste punkt, Frøbjerg Bavnehøj på 132 meter og flere formidable udsigtspunkter - bl.a. i Vissenbjerg. I hjertet af De Fynske Alper er Svanninge Bakker en del af det største sammenhængende skov- og naturområde på Fyn og et helt unikt stykke dansk natur, der er attraktivt for de motionshungrende. Fåborg er sydfynsk stokroseidyl og én af Danmarks ældste købstæder med lidt af hvert for hele familien lige ud til havet og alle de små øer.

Kommentér