Aalborg MTB Maraton - tøjvalg

Aalborg MTB Maraton - tøjvalg

Skal du deltage i Aalborg MTB Maraton og er du lige som mange andre godt i tvivl om hvilket tøj du skal have på, for at få maksimalt ud af din indsats, giver vi dig her et par fif.

Aalborg MTB Maraton er et MTB-løb på 100 km. Dog findes der også ruter på 50 km og 30 km. Det tricky ved Aalborg MTB Maraton er, at det altid er placeret i sidste weekend i April, hvilket gør, at vejret kan være enormt ustadigt. Der kan både være modbydeligt koldt og der kan være ret godt vejr. Erfaringen fra de andre år viser at der både kan være regn, hagl 4-7 grader og op til 15-18 graders varme, dog med vind.

For at vælge det rigtige tøj, er det vigtigt, at du tager stilling til om du skal køre for at konkurrere eller om du skal deltage for at gennemføre. Hvis du skal køre konkurrence vil du have højere gennemsnitspuls og tøjet skal sørge for, at du kan yde optimalt, men ikke overophede.

Hvis du deltager for at gennemføre, vil du være i sadlen i længere tid og din krop vil ikke være under et lige så stort konstant pres og dermed er risikoen for at overophede meget mindre. Til gengæld skal tøjet hjælpe dig med at holde dig varm og at kroppen ikke skal bruge unødig energi på fugt mv.

Det gør, at vi her har lavet to eksempler på hvilket tøj du bør have på.

C3 Vent torso som svedundertrøje, SLi BIB shorts med korrekt kompression til at støtte dine lår, som bukser og SLi Cycling Jersey, som det helt basale. Hertil PWR cycle socks med kompression til at støtte op mod lægmusklen. Ydermere kan der suppleres med ærmer, ben og en vindvest, alt efter vejr og vind.

Kører du for at gennemføre, har du et andet behov for at holde dig varm og at kroppen ikke bliver fugtig af sved. Derfor anbefaler vi et setup med C3 BIB shorts med C3 long BIB tights over, en C3 Merino T-shirt som svedundertrøje, en C3 HOT LS jersey. Hertil PWR cycle socks med kompression til støttelse af lægmusklen. Alt efter vejr og vind kan suppleres op med en S1 cycle vest og en C3 neck gaiter.

Held og lykke med Aalborg MTB Maraton.

Kommentér