4 stærke mentale råd, til at blive en bedre atlet.

4 stærke mentale råd, til at blive en bedre atlet.

For at kunne yde optimalt er det ikke kun et spørgsmål om at være fysisk stærk. Ofte hører man at 80% sidder i hovedet, men hvordan bliver man lige klar og hvad skal der til. Christian Andersen som nu er sportsdirektør på ColoQuick-Cult og tidligere sportsdirektør på både CSC og Barloworld fortæller om hvordan de arbejder med talentudvikling og de råd kan bruges af alle atleter.

1. Klare linier og vær afbalanceret
Det er afgørende at du har det godt for at kunne yde optimalt. Derfor skal eventuelle forstyrende elementer udryddes hurtigst muligt. Dette kunne f.eks. være en træls email i en indbakke, en regning der er landet i postkassen, bulen i bilen eller en snak i børnehaven/skolen. Sørg for at få disse ting ud af verden - og alt hvad der kan gøres i dag skal ske i dag, så du ikke skal bruge energi på at gå og tænke over det. Dette giver dig parathed og fjerner usikkerhed og stress.


2. Søvn betyder alfa og omega

Husk at få din nattesøvn. Utallige undersøgelser har vist at søvn er et af de vigtigste parametre for at kunne komme i form, holde vægten mm. Så find ind i en god døgnrytme og så plejer jeg at sige til rytterne at timerne før 24 tæller dobbelt.


3. Ærlighed, tillid og troværdighed over for coach

Har du en coach tilknyttet er det afgørende at du er ærlig. Lad være med at lyve om dine træningspas mm. Det er kun når coach kender din situation at han kan hjælpe dig til at blive bedre. En coach er din samarbejdspartner hvor I har et fælles mål.


4. Fokuser på processen og ikke delresultater

For at kunne yde optimalt er dedikationen og lysten til at forbedre sig meget vigtigere end delresultaterne hen imod målet. Derved undgår du at stresse og i stedet nyde de mange træningstimer som i sidste ende vil gøre dig bedre.

Kommentér