Morten Falk Jørgensen

Mit navn er Morten Falk Jørgensen, 34år gift og har 2 børn på 2 og 6 år. Jeg arbejder til daglig som Private Banker i Nykredit Private Banking.

Jeg er tidligere roer og har været medlem af Guldfireren siden 2008. Jeg startede med at ro i 2000 da jeg var 15 og kom på landsholdet omkring 2004. Igennem min periode i rosporten har jeg opnået følgende resultater:

Olympisk guld i 2008, Bronze i 2012 og sølv i 2016. Jeg er dermed den 6 dansker i historien der har en af hver i samme disciplin

Verdensmester i 2013 og 2014

Europamester i 2013 og 2014

Har en stående verdensrekord i letvægtsfire (Guldfireren) fra VM semifinalen i 2014

Dansk Mester i singlesculler og 2008 og 2009

Jeg har i 2008 modtaget prisen som Årets Fund, som er Danmarks ældste idrætspris
 
Efter OL 2016 besluttede jeg mig for at tage en pause fra roningen for at tænke over om OL 2020 skulle have en chance. I starten brugte jeg Triathlon til at holde mig i form hvis jeg nu skulle vende tilbage til roningen.

Jeg vidste, qua min tid i rosporten, at jeg havde opbygget en fysisk kapacitet og tilgang til træning der ville kunne hjælpe mig rigtig langt. Selv om jeg ikke træner mere end 10-14 timer om ugen så kan jeg alligevel godt være med i toppen af min Agegroup. Min tilgang til træningen og det at man somme tider kan presse sig selv lidt mere end man selv lige tror, det er nok det der gør at jeg kan opnå de resultater jeg har opnået. Jeg tror også på at hvis man gør sit hjemmearbejde godt nok, så skal man nok få succes og opnå de mål man har sat sig.

Jeg skulle have kørt IM København i 2017, men måtte melde fra 2 dage før pga. løberknæ. Derfor blev der satset godt på København 2018. København 2018 vil jeg nok sige er mit største resultat indenfor triathlonsporten.

Det var min første Ironman og jeg gennemførte i 8:32.16. En anelse hurtigere end jeg lige havde regnet med. (Forventede var omkring 8:40-8:45) – (Tider 52-4:24-3:10).

Cyklingen er helt klart min stærkeste side. Jeg kørte 4:24 i København uden at være presset.

Kona efterfølgende var ikke nogen succes for mit vedkommende. Selvom alt træningen viste at jeg var stærkere end København, så formående jeg ikke at udnytte mit potentiale. Jeg lod mig rive for meget med af stemningen og fik derfor ikke slappet nok af inden selve dagen.

Alle de ovenstående resultater betyder noget hver for sig. Det jeg syntes er spændende ved hvert resultat, er processen. At man kan nørde med noget og udvikle sig indenfor forskellige områder, det betyder mest for mig.

Jeg har startet et samarbejde med Fusion hvilket jeg er utrolig glad for. Jeg går meget op i kvalitet og de små detaljer. Følelsen af Fusions tøj er i topklasse og deres tilgang til de små detaljer gør at man ved de har gjort alt for at netop deres tøj skal være det bedste der er på markedet.

Af andre sponsorer har jeg følgende:
United Cycling (Argon18) – Jeg køre på en Argon 18 E-119tri+ hvilket er deres topmodel. Jeg har et godt forhold til United cycling og vi drøfter løbende små optimeringsmuligheder på cyklen. Et samarbejde med dem gør også at jeg har mulighed for at have det bedste materiale. 

CeramicSpeed – Jeg har CeramicSpeed udstyr på min cykel fordi det gør en forskel og dermed går mere af min power til fart. 

Copehagen Bikefit – Tore har hjulpet mig en del med min position på cyklen, så jeg kan sidde aerodynamisk men også aggresivt som jeg gerne vil.

Purepower – Jeg bruger purepower i den daglige træning så jeg er sikker på at få optimalt udbytte af min træning ved at kunne få den nødvendige energi undervejs.

Fødselsdag: 23.06.1985