Jesper Svensson

DoB: 2. August 1990

Jesper Svensson er én af de mest respekterede atleter i det professionelle felt. Den sympatiske svensker har fysik som Dolph Lundgren, men er sikkert for flink til at lande rollen som håndlanger i Expendables franchisen. Svensson er kendt som en utrolig fair racer der hellere sidder på 12 m, hvis der køres med 10 m draft-zone. Kritikere vil måske hævde at den manglende kynisme har kostet på resultatlisten, men det er svært ikke at være imponeret når han lykkes med sine solo-missioner på cyklen. Gennembruddet i 2018 sæsonen bød på 2 Ironman-sejre, hvor Svensson i begge tilfælde tog sejren fra spids. Sammen med makkeren Daniel Hansson satte han ny rute-rekord i det legendariske “ö til ö” -  det officielle VM i SwimRUN. Særligt i Stockholm er populariteten eksploderet for denne nichesport. 

I 2021 erobrede Svensson sølv til VM i langdistance tri, efter en spektakulær “mano a mano” duel med Kristian Høgenhaug over mere end 30 km på det afsluttende marathon. De 2 VM kombattanter pressede hinanden til det yderste og Svensson blev noteret for fantomtiden 7.39.25!    

Timeline

2022
Challenge Vansbro

Winner

2022
IM Texas

3rd

2021
World Triathlon Long Distance Championship

2nd

2019
Challenge Roth

2nd

2018
Ironman Mar del Plata

4th

2018
Ironman Barcelona

Winner

2018
Ironman Brazil

Winner

2018
SwimRun World Champs

Winner

2018
SWE Middle Dist. Champs

Winner

2017
70.3 Austin

2nd

2014
SWE Sprint Triathlon National Champs

6th

Fremtidige mål

Et hurtigt kig på Svenssons palmarès giver et hint om målsætningen i de kommende sæsoner. Han er dobbelt Ironman-champion, men har også trukket det korte strå i direkte duel om VM titlen i Almere og den europæiske kronjuvel Challenge Roth. “Et mindgame der skal vindes og et par minutter der skal findes”.., så enkel må konklusionen være, hvis Svensson skal træde det sidste trin op på sejrsskamlen.

Det vidste du ikke om...
Jesper

Jesper Svensson er en mand af få ord og derfor kunne han sikkert gå for at være dansk, hvis ikke man vidste bedre. I flere år har han da også samarbejdet med sin danske coach Frank Jakobsen og guidet en dansk cykelentusiast eller 2 på forårets obligatoriske trænings refugium - Next Level Camp på Mallorca.  

Følg på Instagram:

@jesper_s90