Danmark - Triatlon - FUSION siden 2021

Emil Holm

10th Individual,3rdMixed Relay – WTCS Hamburg 2021
1st 2022 Africa Triathlon Cup Dakhla
2nd 2022 Europe Triathlon Nordic Championships Linköping
3rd ITU Triathlon World Cup Tiszaujvaros (3rd semi-final) 2019
3rd Bundesliga final in Binz 2017
3rd Challenge Salou 2022

#DenStevnskeMetode

Om Emil

Emil Holm er med sine 25 år den mest rutinerede blandt de danske kortdistance triatleter, som aspirere til OL i Paris 2024. Modsat sine jævnaldrende landsholdskollegaer, har Emil valgt at holde fast i en træningsbase langt fra storbyen og landets mest etablerede elitehold. På Stevns kører Emil og søsteren Anne deres daglige rutiner, mens “pappa” @holm_coaching sørger for at holde volumen og intensitet på et niveau, så ingen går i stykker. 

Emil og Anne har cyklet og løbet med deres far og coach Lars Ole Holm så længe de kan huske. Springet til triathlon var således en naturlig udvikling af den livsstil familien dyrkede i forvejen. 

For Emil kom den foreløbige kulmination på 10 år i sporten, da han i 2021 opnåede karrierens første top 10 i den uhyggeligt kompetitive WTC-serie i Hamborg. 

Ud over succes med triathlon har Emil etableret sig som én af landets hurtigste mellem-distance løbere. Eksempelvis var han snublende tæt på DM 10 km bronze i 2019 i direkte duel med Abdi Ulad.

Mål

Paris 2024, så kort kan det siges. 

Alle æg er lagt i kurven på individuel kvalifikation og ditto for det danske Mixed Relay team, hvor Emil trods sin unge alder, er bruttotruppens mest rutinerede.

DET VIDSTE DU IKKE OM Emil...

Tidligt var Emil ansporet til at blive enten stuntman eller professionel sportsudøver, med en helt særlig passion for at teste tyngdeloven og slå sig selv halvt fordærvet. Emil husker bl.a. hvordan han med 30 km/t hakkede fodbremsen i på sin spritnye mountainbike og senere kørte ud over et flyvehop uden at holde fast i styret, som en sjællandsk pendant til Evel Knievel..

Lidt positivt er der dog kommet ud af uregerlighederne, for som han selv formulere det: “ jeg har fået så mange skrammer som barn, at jeg ikke længere frygter at styrte på cyklen”