Frankrig - Triatlon - FUSION siden 2022
Sam Laidlow

1st Ironman World Championships 2023
2nd Ironman World Championships 2022
1st Challenge Gran Canaria 2023
4th PTO US Open 2022
1st Challenge London 2023

Om Sam

Sam Laidlow var endnu ikke fyldt 25, da han i efteråret 2023, blev historiens yngste Ironman World Champion. Det burde ikke være den helt store overraskelse, at Sam kunne vinde verdensmesterskabet i Nice. Efter en fænomenal offensiv kørsel på Hawaii året før, skulle man tro at Laidlow havde cementeret sit VM kandidatur eftertrykkeligt. Men efter at have pådraget sig en løbeskade i Roth, regnede ingen med at se ham på fuld styrke i Nice et par måneder senere! 

Ud over de sportslige meritter, har mange lært den mere flamboyante side af Sam Laidlow at kende. Lige så seriøs han er med træning og forberedelse, lige så selvironisk og afslappet er han resten af tiden. Da han besøgte FUSION i slutningen af 2023 til “meet and greed”, lagde han hårdt ud med følgende sætning (på dansk) “Hva så’ r@vhuller” ;-). 

Sam Laidlow har dyrket triatlon siden han var 4 år og er skolet i den franske Grand Prix (kort distance). Efter som teenager, at have jagtet OL-drømmen på det franske landshold i Font-Romeu, vendte Sam retur til familien som 17 årig. Her blev de enige om at satse 100 % på langdistance, som passede bedre til Laidlows ekstreme endurance-talent. Således var han kun 18 år gammel, da han tog det første skridt ind på langdistance-scenen og  vandt

 “The Bearman”, det lokale iron-distance race (i Pyrenæerne) arrangeret af “Sancture Sportif”. Året efter debuterede han i sin første officielle Ironman (Barcelona) med en 7. plads, i tiden 8 timer og 5 minutter.

Bedste splits

Swim: 46:37

Bike: 3:58:01

Run: 2:41:46

DET VIDSTE DU IKKE OM Sam...

Sam Laidlow er søn af britiske forældre, men har boet i Sydfrankrig siden 3 års alderen. Hans far - den tidligere elitesvømmer Richard Laidlow, flyttede med familien til Frankrig med henblik på at åbne et triathlon træningscenter. Som ung teenager flyttede Sam til Font Romeu i de franske Pyrenæere, hvor han trænede sammen med landsholdet i en periode på 3 år. Herefter rejste Sam tilbage til familien, hvor Richard Laidlow overtog ansvaret for sønnens træning. Det familiære samarbejde er fortsat frem til i dag.