Danmark - Triatlon - FUSION siden 2019

Oscar Gladney

ITU Junior World Champion in Cross Triathlon 2019
2nd ITU Junior World Championship in Cross Triathlon 2018
5th ITU Junior World Championships in Duathlon 2018
3rd WTCS Hamburg Mixed Relay
13th ITU World Triathlon Grand Final Lausanne

Om Oscar

Oscar Gladney er vokset op i en ægte sportsfamilie i Viborg og vidste tidligt at elitesport skulle være en stor del af hans liv. Især endurance sport blev en integreret del af opvæksten, med en far der var habil ultraløber, adventureracer og langdistance-triathlet. Familieudflugter til bl.a. Ironman Copenhagen overbeviste Oscar om at triathlon er verdens fedeste sport. Han var kun lige fyldt 18 år, da han vandt VM sølv (junior) i Cross Triathlon 2018 og triathlon forbundet kvitterede med en kåring af Oscar som årets talent. I 2019 blev Oscar juniorverdensmester i Cross Triatlon og hentede de første top 10 placeringer i ETU Europa Cuppen, samt en imponerende 13. plads i ITU World Triathlon Grand Final. Efter genoptræning fra et brækket kraveben genfandt Oscar topformen i efteråret 2021. Med en imponerende sprint-finish var han manden der sikrede dansk bronze i WTCS Hamborg Mixed Relay.    

 Med en tårnhøj træningsdisciplin og en vilje til at optimere på alle parametre, brød Magnus hurtigt igennem internationalt på 70.3 distancen 2019-2021. En status som regulær superstjerne grundlagde han i foråret 2022, med en højdramatisk debut på Ironman-distancen, fulgt op af en fuldkommen suveræn sejr i Challenge Roth. Hermed demonstrerede Magnus et niveau, som hører hjemme blandt de absolut bedste i verden. Primo 2024, er Magnus rangeret som nr. 2 på PTO’s verdensrangliste.

Mål

Oscar Gladney er et af de største danske ungdomstalenter i mange år og har fuld fokus på World Cuppen med henblik på OL kvalifikation. Han er desuden en ekstremt vigtig brik i den olympiske Mixed Relay satsning frem mod Paris 2024.  

DET VIDSTE DU IKKE OM Oscar...

  1. Da Oscar blev Cross Verdensmester i 2019 havde gymnasie-vennerne i Viborg arrangeret en velkomst komité med alkoholfri børnechampagne, da han af princip ikke drikker alkohol midt i sæsonen. 
  2. Hvor andre sætter pris på en god “dinger” på cyklen eller en længere løbetur i skoven, så kan Oscar bedst li’ når laktaten næsten sprøjter ud af ørene på ham. Som han udtrykker det: “De bedste cykelpas er dem hvor jeg har kørt mig selv så meget i sænk, at jeg ikke har nogen anelse om hvordan jeg kommer hjem igen”.