Holdbar siden 1999 - og langt ud i fremtiden

Som dedikerede dyrkere af udholdenhedssport ved vi, at holdbarhed for både kroppen og udstyret er et absolut must. Men vores definition af holdbar omfatter også miljøets påvirkning.

”CO2 fra produktionen kunne falde med 44%, hvis alt tøj blev brugt dobbelt så meget.”

Citat: Forbrugerrådet Tænk

Verdens tøjproduktion er blandt de største CO2 syndere overhovedet. Og ingen højteknologisk tøjproducent kan derfor påstå at være bæredygtig. 

Derfor går vi all in for funktion før fashion. Udvikler på den samme metervares levetid og funktion. Strikker i Danmark. Indfarver skånsomt. Har vores egne systuer i Europa. Overproducerer ikke. Udvikler færre produkter med større fleksibilitet ud fra devisen: køb mindre og få mere. Leverer reservedele så tøjet kan repareres. 

Det synes vi er holdbart - ikke kun for produktet og vores kræsne brugere, men også for vores fælles klode og det aftryk, vi gerne vil sætte på den. Så derfor er vi hele tiden helt tæt på proces, produktion og produkt.

Et svensk forskningsstudie påviser, at tøjs holdbarhed målt i levetid slår alle andre tiltag, når det gælder bæredygtighed

tæt på
Råvaren

Vi stiller ikke bare store krav til kvalitet og funktion i de materialer, vi syr af. Men bl.a. også til muligheden for løbende indkøb af små serier. Til nultolerance overfor farvenuancer fra leverance til leverance. Og til forsyningslinier, der både er korte og hurtige.

Så vi får en stor del af vores garner og metervarer i Danmark, hvor der er tradition for højt specialiseret tekstilproduktion. Og da tyskerne også kan noget med garn og italienerne har den helt rigtige metervare, får vi den resterende del der.

TÆT PÅ
Leverandørerne

Uden en håndfuld betroede leverandører ville vores produkter hænge i en tynd tråd. Bogstaveligt talt! Vi har samarbejdet så længe og tæt, at vi ved, at de ikke kun leverer råvarer i den bedste kvalitet, men også har fleksibiliteten, viljen og evnen til, sammen med os, hele tiden at udvikle.  

TÆT PÅ
Egne systuer

Syningen sker på FUSIONs egne systuer i Europa.

For så kan vi selv skabe de gode arbejdspladser og den forarbejdningsmæssige finish. Og samtidig reducere spild, forurening og ressourceforbrug mest muligt, når vi ugentlig kun producerer de nødvendige mængder af aktuelle varer, som kunderne efterspørger lige netop nu.

Desuden minimerer vi transporttid og -afstand ved at nærproducere og kun have et lille centralt bufferlager hos os selv i det nordjyske.

TÆT PÅ
Butikkerne

Når det gælder salget, er butikkernes udfordring også vores. Så vi tilbyder - modsat de fleste andre - at den enkelte forhandler løbende kan købe ind i små portioner fra dag til dag - altså altid de nyeste og sæsonaktuelle varer på hylderne og ingen krav til lagerplads og kassekredit. Og ingen spild!

TÆT PÅ
Medarbejderne

Og så er der jo alle medarbejderne, som dagligt bringer succes’en i mål. For at arbejde hos FUSION er en livsstil.

Vi træner sammen, vi løber og cykler med forhandlere og samarbejdspartnere, og vi dyrker sporten med de atleter, vi arbejder sammen med.

Til gavn for sundhed og trivsel, sammenhold og langvarige relationer - og en fælles lyst til at tage nye udfordringer op.