Danmark - Sejlads - FUSION siden 2021
Anne-Marie Rindom

ILCA 6 World title x4
Olympiske medaljer: 1 gold & 1 bronze

“Det her har jeg drømt om lige siden jeg blev født” Anne-Marie Rindom efter OL guldet i Tokyo 2021
Om Anne-Marie

Anne-Marie Rindom kommer fra en ægte sejlerfamilie og har som 31 årig, allerede sejlet i et kvart århundrede - først i Europa Jolle og siden i bådtypen Laser Radial. Mange timers træning og mange år på vandet er alfa og omega for succes i sejlsport, og det er derfor ikke så underligt at den brølstærke Horsens-sejler tilhører den absolutte verdenselite. 

Anne-Marie Rindom blev en regulær folkehelt i Danmark efter én af de mest dramatiske OL-finaler nogensinde med dansk deltagelse. Hele ugen cruisede Anne-Marie mod guldmedaljen, men på 2 kontroversielle dommerkendelser smadrede den danske super-sejlers overlegne point-føring. Alle i den danske lejr var i chok og end ikke TV-eksperterne forstod hvad der foregik. Det lignede med andre ord en “typisk” dansk nedsmeltning, hvor de store nationer løber med guldet til sidst. 

I den sidste og afgørende sejlads, beviste Anne-Marie hvorfor netop hun er kåret til verdens bedste på tværs af alle bådtyper. Da presset var størst og Guldet bogstaveligt talt vippede på en knivsæg, pakkede hun rutineret panik-stemningen væk, nulstillede hjernen og gjorde klar til det afgørende søslag. Med en sjælden coolness hentede Anne-Marie de nødvendige point og sikrede dermed Danmarks første guldmedalje ved legene i Tokyo.

DET VIDSTE DU IKKE OM Anne-Marie...
  • Som sejlsports-kvinde på verdensklasse niveau, har Anne-Marie hele verden som sin legeplads. Op til OL er hun med landsholdet på træningslejre i minimum 4-6 måneder forinden. Sejlerne skal kunne navigere under alle tænkelige forhold i det pågældende farvand. 
  • Teamet bag  Anne-Marie’s succese har også et stærkt internationalt præg - den fysiske træner er amerikaner, hendes personlige coach er fra Polen (Piotr Wojewski) og kæresten er professionel sejler fra Australien.