Synligt er sikkert

Udendørs træning i vinterhalvåret kan for mange være en ubehagelig oplevelse. Lave temperaturer, ustadigt vejr og særligt mørke dage kan få de fleste til at føle sig utrygge i trafikken på grund af manglende synlighed.

Synligt er sikkert er en kampagne, der sætter fokus på sikkerheden ude i trafikken, så du kan føle dig tryg, mens du løber eller cykler på de mørke vintertræningsdage.

En kampagne i samarbejde med ColoQuick Cycling

Tidligere undersøgelser på området viser, at cykelryttere, der er iklædt synlige farver som orange, kan ses op til fem gange så langt væk som cykelryttere, der blot er klædt i neutrale farver som sort.

Med udgangspunkt i deres egne unge talenter vil ColoQuick Cycling derfor gerne belyse sikkerheden på landevejene, så både bilisterne og ryttere kan færdes trygt i trafikken.

HiVis jakker og veste til løb og cykling

Hos FUSION har vi HiVis jakker og veste i orange, der lyser dig op i mørket og sikrer, at du er optimalt beskyttet og synlig i trafikken. Herunder kan du se vores trafiksikre løbe- og cykeltøj.

ColoQuicks råd til mere sikkerhed og synlighed på landevejen

I samarbejde med kontinentalholdetColoQuick Cycling har vi derfor valgt at tage ansvar for mere sikkerhed på landevejen.

Sportsdirektør for ColoQuick Cycling, Finn Madsen, udtaler:

"I år har vi valgt at sætte ekstraordinær fokus på sikkerheden ude i trafikken. Derfor har vi valgt at vores vintertræningstøj skal være orange, og rytterne skal køre med lys på cyklerne."

Cykelrytter for ColoQuick Cycling, Emil Toudal, fortæller desuden:

"Vi bruger rigtig mange timer på de mørke landeveje her om vinteren. Og noget af det vigtigste, vi kan gøre - det er at gøre os synlige i trafikken bl.a. med de her orange trøjer og lys på cyklerne."

Artikel: Bliv set i mørket

Vi har samlet en række med gode råd til din vintertræning udendørs, så du kan færdes sikkert og samtidig træne effektivt.