Breakaway!

Lad dig ikke stoppe af de våde og kolde måneder. Med den rette konstellation af lag og materialer kan du træne langt ind i vintermånederne, faktisk hele året.

Sådan kan du cykle hele vinteren

Nøglen til at holde sig komfortabel på efterårs- og vinterturene er lagene. Den rette konstellation af lag giver dig den perfekte beskyttelse mod elementerne, så du kan nyde hver tur, uanset temperaturen.

Step 1: Baselayer
Step 2: Bibs og tights
Step 3: Jakke eller vest
Step 4: Tilbehør

Step 1: Baselayer

Et baselayer danner fundamentet for dit vintertøj, holder dig varm og flytter sveden væk fra din krop, så du undgår at blive klam og kold. Men hvorfor er svedtransport også vigtigt om vinteren?

Du vil højst sandsynligt bære flere lag, når det er koldt, og det kan føre til, at fugten bliver fanget, hvis dit tøj ikke besidder den rette åndbarhed. I sidste ende vil det gøre dig gennemblødt af sved, og de forskellige lag vil stoppe med at fungere effektivt. Det vil du særligt opleve, når du selv stopper med arbejde - måske for at ordne en punktering - hvor din kropstemperatur vil falde meget hurtigere, hvis den er omkranset af masser af vådt, hurtigt kølende stof. 

Merino 150 LS er lavet af 100% mulesing-free merinould i allerbedste kvalitet og giver en formidabel blanding af temperaturregulering og fugttransport. Den naturlige uld er selvrensende og beskytter mod svedlugt, hvorfor den heller ikke skal vaskes hver gang. Det er faktisk bedre for trøjen at blive hængt til tørre efter brug. OBS! Uld er et naturmateriale, så sørg altid for at vaske efter anvisninger for ikke at ødelægge materialets unikke features.

For dem, der ikke ønsker at flirte med minusgrader, er SLI Shield Torso eller Nova Torso et par glimrende alternativer uden ærmer. SLi Shield Torso, også kaldet “den usynlige vindvest”, er udviklet i vores ultralette SLi-materiale, som er ekstremt åndbart og syet med en elastisk tre-lags membran på fronten, der beskytter mod vind og afkøling. Nova Torso har en to-sidet metervare, der sikrer effektiv svetransport og hurtig tørreevne. Kombineret med bløde flatlock sømme er denne særdeles behagelig for huden fra start til slut.

Step 2: Bibs & Tights

Først og fremmest vil du være sikker på at vælge et par bib shorts med en siddepude i topkvalitet. I vores cykelgarderobe er de korte cykelshorts en uundværlig del, som du kommer til at bruge året rundt - i massevis af timer. Det kan altså være alle pengene værd at investere i et par, der er af høj kvalitet og giver en behagelig oplevelse for bagdelen - selv på lange træningsture.

Når du skal vælge, hvad du skal iklæde dig på de kolde efterårs- og vinterture har du to muligheder. Du kan vælge at supplere dine Bib Shorts med et par løse Leg Warmers under eller lange Bib Tights udenpå.

De lange Bib Tights er i bund og grund en længere version af dine foretrukne Bib Shorts, bare uden siddepude. Du skal altså stadig have dine Bib Shorts på indenunder, når du vælger denne valgmulighed. Bib Tights kommer helt ned og tilsluttes under din fod (men om du skal have sokkerne på under eller over dine tights er et spørgsmål til meget heftig debat). Og de to logoer, der sidder bag på læggen fungerer som reflekser i den mørke tid.

C3 Bib Shorts er vores mest populære cykelshorts og det sikre valg: en slidstærk og alsidig træningsmakker, der holder din bagdel maks komfortabel i de tætvævede og uigennemsigtige bib shorts. HP Bib Shorts er, qua sin to-sidet metervare, velegnet til de kølige dage. Her får du effektiv svedtransport og et tykkere materiale.

Er kun det bedste godt nok, er topmodellen SLi Bib Shorts helt klart valget for dig. Ultralette, med sportskompression og ægte 4-vejs stræk, der giver en uovertruffen bevægelsesfrihed og pasform.

S3 Long Bib Tights er de varmeste, vi nogensinde har lavet, og passer både herre og dame. Designet med en særlig 3-lags membran i benene, der leverer isolation, åndbarhed og vandafvisning på en og samme tid.

Med sin unikke kombination af materialer og figursyet pasform giver Long Bib Tights dig god komfort sammen med dine korte bibs under. Materialet på forsiden af knæ og lår giver dig optimal temperturregulering. Og på underben og bag på lårene er der lagt særlig vægt på elasticitet og slidstyrke.

Er du ikke fan af de lange bib tights, så er Leg Warmers konstrueret til at tilbyde en løsning på ustadige dage, hvor der ikke er alt for koldt.

Step 3: Jakke eller vest

Når først der er styr på baselayer og bibs, så bliver tingene en smule mere fleksible - og i sidste ende handler det om præference. De fleste mennesker vil rocke en trøje oven på deres baselag og derefter tilføje enten en varm jakke eller kombinationen af ​​en vest med armvarmere. En vinterjakke er dog altid et klogt valg for dem på den nordlige halvkugle.

Vinterjakker har typisk til formål at holde dig varm, med det sekundære formål at beskytte dig mod nedbør. Det er et sjældent stykke tøj, der virkelig kan begge dele og gøre dem godt. 

S3 Cycling Jacket er vores absolut største anbefaling som vinterjakke. Den er varm, særdeles synlig ift. reflekser (og HiVis Orange farve) - og vinden slipper ikke gennem, hvis du har sammensat lagene rigtig under jakken. Faktisk behøver du ikke meget under - et godt baselayer vil holde dig varm på selv de koldeste vinterdage. Dette uden at gå på kompromis med åndbarhed. Sidst men ikke mindst holder jakken, der er syet i et højelastisk 3-lags laminat, regnen flot ude, så du holdes tør og komfortabel.

SLi Cycling Jacket tager dig langt ind i efteråret med sin høje åndbarhed og elastiske facon. Den beskytter torso mod de blæsende forhold, og dertil gør den et flot stykke arbejde ift. at holde nedbør ude (dog uden at være vandafvisende), så du ikke bliver kold på træningsturene.

S1 Cycling Jacket er mere henvendt til pendleren eller lettere træningsture. Den fylder ingenting i lommen, og jakkens vind- og vandafvisende materialer gør den praktisk, fordi du kan tage den af, skulle det være for varmt, eller på, skulle det regne eller blæse meget.

Der kan også være dage, hvor en jakke bliver for varm, og det giver mening med en kombination af en langærmet jersey og vest - eller armvarmere sammen med kortærmet jersey og vest.

Light LS Cycling Cycling Jersey egner sig til 8 ud af 10 dage. Særligt i ydersæsonerne er den uundværlig, og de fleste cykelryttere, der prøver den, bliver overrasket over den elastiske, åndbare og beskyttende metervare, som holder dig komfortabel i et stort temperaturspænd. På de kolde dage kan den således bruges som mellemlag mellem baselayer og jakke/vest.

Hot LS Cycling Jersey er den tykkere version med opkradset fleece på indersiden til at holde dig ekstra varm med sin temperaturregulerende egenskaber.

Arm Warmers er en enkel beklædningsgenstand, der effektivt hjælper dig med at forvandle en kortærmet trøje til en langærmet. De har den ekstra fordel, at de nemt kan fjernes, når du kører - især nyttige, hvis du sveder og faktisk har brug for at køle lidt ned. Når den hårde del af din træning er overstået, kan du piske dem ud af dine lommer og tage dem på igen.

Step 4: Tilbehør

Din lagkonstellation er ikke fuldendt uden en seriøs overvejelse om at medbringe ekstra tilbehør, når det bliver rigtig koldt vejr. En Neck Gaiter (halsedisse) er altid en populær genstand, når vi rammer efterår/vinter, fordi den er praktisk, hjælper med vital varme, og så er den utrolig lækker at have om halsen - særligt vores Merino 150 Neck Gaiter er både isolerende, blød mod huden og åndbar, så den kan trækkes helt op over mund og næse, uden det vil føles ubehageligt.

Har du brug for ekstra varme under hjelmen, er vores Headband eller Beanie gode tilbehørsvalg, da de tillige er svedtransporterende.

Ingen undskyldninger

Der findes ingen hemmelig opskrift på at holde sig varm, så du kan træne hele vinteren - du skal blot træffe nogle fornuftige valg ift. din påklædning, tænke i lag og deres egenskaber samt finde ud af, hvad der virker for lige præcis dig.

At investere i cykeltøj til vinterperioden er en af de nemmeste måder at forbedre din køreoplevelse og få flere træningstimer i benene henover de kolde måneder, så du står bedst muligt frem mod den kommende sæson.

Hvis du har spørgsmål til, hvordan du bedst muligt kombinere produkter fra vores cykelserie, skal du ikke være bange for at række ud til os via chatten her på hjemmesiden, på sociale medier eller ringe direkte til os.

Savner du inspiration og vil investere klogt i produkter, der passer til en helårsgarderobe, så tag et kig på Cycling Core 9, hvor vi har samlet ni fleksible produkter, du kan bruge til at træne hele året rundt uden at gå på kompromis med din påklædning.