FUSION eSport Cycling Team

FUSION eSport Cycling Team

FUSION lancerer Danmarks første kommercielle eSport Cycling Team

eSport er mere aktuelt end nogensinde og med den internationale cykelunions udmelding om, at man vil til at kigge på, at få eSport direkte ind under vingerne, har det danske performance tøjbrand FUSION allerede nu taget de første skridt for at være klar.

Som Den internationale Cykelunion fortæller, så adskiller cykling sig fra andre eSports-grene ved at være ægte sport, for man bliver nødt til fortsat at træde i pedalerne og være i fysisk god form for, at kunne gøre sig gældende. Derfor tror vi på at cykling som eSport går en stor fremtid i møde, og vi kan allerede se, hvor organiseret en platform som Zwift har formået at gøre tingene, fortæller Per Nissen fra FUSION, som selv har suppleret med indoor cycling i mange år.

Ambitionen er at drive holdet, som var det et fysisk cykelhold. Det vil sige, at rytterne skal køre som et hold og der skal også være partnere og en organisation rundt omkring holdet, der skal være med til at give rytterne de bedste forudsætninger for at yde optimalt. Vi vil skabe et hold, som på internationalt plan kan blande sig med de bedste inden for eSportens verden. Derfor har der været et stort forudgående arbejde med at sætte det rigtige team sammen. Holdet vil bestå af 10-12 ryttere og de tæller på nuværende tidspunkt forhenværende kontinental-ryttere, nuværende a-ryttere, Danske mestre i H-klasserne og ikke mindst nogle af dem, som i dag kører med om sejrene i forskellige løb på Zwift, fortæller Per videre.

FUSION har igennem flere år udviklet cykeltøj og erfaringerne fra arbejdet med bl.a. Coloquick Cycling Team gør, at vi i dag har nogle produkter, som udmærker sig især til indoor cycling, med bl.a. aktiv svedtransportering på bibs og aktive kølende elementer på overkrop og det er præcis denne udvikling vil vi gerne dyrke endnu mere, hvorfor dette team også skal ses som en fantastisk test-mulighed.

Vi tror på, at der inden for en nær fremtid bliver arrangeret cykling eSport events, hvor folk medbringer deres Hometrainere til stævner, enten i haller eller i fitnesscentre. Ambitionen er, at når disse events begynder at blive rullet ud, så er FUSION eSport Cycling Team klar.

Med som partnere på projektet er SiS (Science in Sport), Wahoo, Bodyglide og Miiego. Teamet har sin egen hjemmeside og Facebookside, hvor rytterne, resultater, live-streams fra løb mm. vil kunne følges. Rytterne vil blive præsenteret på Facebooksiden inden for de nærmeste dage.

Teamets navn bliver FUSION ECT (eSport Cycling Team) powered by SiS & Wahoo. Holdet kommer i første omgang til at køre eksisterende åbne events på Zwift og alle løb holdet deltager i, bliver offentlige på holdets medier, så der er mulighed for selv at prøve kræfter mod rytterne.